Одборници усвојили одлуку о одређивању зона на територији општине Лучани  
Одборници усвојили одлуку о одређивању зона на територији општине Лучани
22.11.2021 15:12 | 0 коментар(а)Лучани - Данас је одржана 25. седница Скупштине општине Лучани на којој су одборници
Фото: Радио Д Лучани

усвојили одлуку о одређивању зона и најопремљеније зоне на територији општине Лучани којом је значајно умањен порез за пољопривредна земљишта која су до сада била у првој зони.

Општина Лучани је у претходној години забележила промет земљишта, и по три пута већој цени од досадашње, а за намену аутопута или индустријску зону. Према законској регулативи то би подигло цену пореза за пољопривредно земљиште у тим деловима насељених места, а то су: Дљин, село Лучани, село Гуча, Ђераћ, Крстац, Лисице и Турица. Скуштина општине изгласала је данас да се наведена подручја пренесу из прве у другу зону и самим тим, за ова пољопривредна земљишта значајно се умањи припадајући порез.

На територији општине Лучани се одређују четири зоне, а у зависности од комуналне опремљености и опремљености јавним објектима,саобраћајној повезаности и делатностима.

Одлуком се одређује зона један која обухвата све непокретности које се налазе на подручју насељених места градског карактера и то: Лучани (варошица), Гуча (варошица), део насељеног места Дљин, насељено место Лучани, односно индустријска зона.

Зона два обухвата све непокретности које се налазе на подручју насељених места:Лучани (село),Гуча (село), Дљин, Ђераћ, Крстац, Лисице, Пухово, део насељеног места Турица, део насељеног места Вича, део Котраже.

Зона три обухвата непокретности које се налазе на територији насељених места: део села Лучана,села Гуче, Виче, Котраже,Турице, Кривача, Горачићи, Граб, Вучковица, Милатовићи, Губеревци, Тијање, Зеоке, Рти, Доња Краварица, Горња Краварица, Живица, Рогача, Лис, Марковица, Негришори и Ртари.

Зона четири: обухвата све непокретности које се налазе на територији насељених места Дучаловићи, Каона, Горњи Дубац, Доњи Дубац.

На 25. седници СО Лучани усвојен је извештај о извршењу буџета општине Лучани за период 01. 01. - 30. 09. 2021. године у којем је остварен буџетски суфицит од 13 милиона динара, а општина Лучани нема кредитних задужења. Укупни приходи и примања буџета општине Лучани у овом периоду остварени су у износу од 557 милиона динара и већи су за 23,14 одсто у односу на исти перид 2020. године. Највећи део прихода чине порески приходи 65,89 одсто и трансфери 26,98 одсто.

Укупно извршени расходи и издаци у периоду јануар - септембар 2021. године износе 544 милиона динара и мање су извршени у односу на план за 19,6 одсто. У односу на исти период 2020. године већи су за 5,06 одсто, а највеће учешће у укупним расходима и издацима имају бруто плате буџетских корисника 82 милиона,одржавање путева 59 милиона, одржавање објеката за образовање 57 милиона, одржавање јавних површина 33 милиона, текуће субвенције за пољопривреду 27 милиона динара.

Одборници су дали сагласност на извештај о раду предшколске установе „Наша радост“ Лучани за радну 2020/21 годину, усвојен је годишњи план за 2021 / 22. годину, као и развојни план ове установе за период 2021 - 2024. године. ПУ „Наша радост“ Лучани у радној 2020 / 21. години имала је уписано 482 деце у 21 васпитној групи у објектима у Лучанима и Гучи, и издвојеним одељењима у Котражи, Горачићима и Доњем Дубцу. Радну 2021/22 годину ПУ „Наша радост“ почела је са највећим бројем уписане деце до сада 539, у 22 васпитне групе. У току је реализација пројекта проширења објекта у Лучанима доградњом две собе, а завршетак радова планиран је до краја јануара наредне године.

На седници су усвојени извештаји о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања ЈП „Рзав“ Ариље и ЈКП „Дубоко“ Ужице за период 01. 01. - 30. 09. 2021.године. Усвојен је и предлог одлуке о мрежи јавних основних школа на територији општине Лучани.


Радио Д / ГЗС

Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani sednica skupstina odluka zone

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 

 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
060 5000 150, 032 347 001

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 110.195.169 посета
Тренутно на сајту: 131 посетилац(a)