СНС Чачак: Ђиласов савез спојила мржња према Вучићу 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
СНС Чачак: Ђиласов савез спојила мржња према Вучићу
Trenutno na sajtu: 347       |       Podeli:
02.08.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Народни посланик Остоја Мијаиловић реаговао је на речи Драгана Ђиласа које је изговорио на окупу Савеза

и обратио се медијима саопштењем у којем каже да уместо да опозиција води разговор о сопственом политичком програму, они, како каже, користе сваку прилику за дискримисање својих политичких противника. Његово саопштење преносимо у целости:

,,"Окупили смо се зато што смо за Србију. Власт данас је нешто најцрње што постоји. Зло.“ – Ђилас

Уместо разговора о сопственом политичком програму, опозиција користи сваку прилику за сурово дискриминисање својиx политичкиx противника на најприземнији начин. Колико пута смо се сусрели са негативним и острашћеним коментарима читалаца испод текстова на бројним друштвено-политичким порталима,  сајтовима или уопште на друштвеним мрежама?

Проблем је што та полемика превазилази све оквире друштвене толеранције и претвара се у паушално етикетирање у циљу бруталног  жигосања политичких противника или, још горе, чланова њихових породица. Најдрастичнији пример су континуирани напади на Председника Републике и чланове његове породице од стране политичких опонената и то на најразноврсније начине, како коме на ум падне. Најчешће су то они који из овог или оног разлога желе да производе кризе у земљи, и који опет мисле да је неодговорност нешто неприкосновено и општеприхваћено, што може да сеже у недоглед. Нисам чуо критичке примедбе, нити супростављање као боље сопствене аргументације, него свако само себе слуша. И сада смо били сведоци да не желите да прихватите став оног другог, само зато што је део друге политичке структуре, иако се можда као човек приватно слажете са изнетим предлозима и решењима. Јединство у нетрпељивости и потреби да се дискредитује Председник Републике, без осећаја да се та дискредитација на било који начин аргументује је једини заједнички именитељ око кога сте одлучили да обједините напоре, ресурсе и људе, и то је једина програмска платформа који имате дефинисану у 30 тачака.

Неоспорно је да живимо у економски тешким временима, али је исто тако и тачно да смо забележили привредни раст и опоравак и поред веома сложене међународне политичке ситуације. Реформе, иако болне, су донеле напредак, посебно фискална консолидација, зауставили смо раст јавног дуга. Поред фисклане консолидације, решавали смо и питања стратешких предузећа у реструктуирању, кренули у реформу јавних предузећа и реформу јавног сектора. Праве и свима видљиве резултате тек очекујемо. Усвојили смо читав пакет нових реформских закона који су омогућили да пословни амбијент буде знатно унапређен, као и кредитни рејтинг и позиција међу инвеститорима. Озбиљно смо се бавили инвестицијама, посебно у инфраструктури која је после дуго времена постала приоритет. У Србију су дошле веома озбиљне стране компаније, отворили смо нова радна места, смањили стопу незапослености. Односи наше земље са САД, кључним чланица ЕУ, суседима су унапређени, а наша земља је препозната као регионални лидер. Ми смо имали храбрости да кренемо да се суочавамо са свим проблемима који су нам остављени у наслеђе. Да, када постоји проблем ми кренемо да га решавамо.

Од бројних успеха у Чачку, посебно бих нагласио недавна страна улагања у привредни развој Чачка и долазак страних инвеститора (Форверк и сл.). А сви смо били сведоци да тема којом се опозиција у Чачку бавила јесте назив једне улице. Немам коментар.
Опозиција никако да схвати – oко неких ствари просто нема погађања и компромиса. Крајње је неправедно очекивати културу дијалога од оног лица које уопште није обавештено о томе,  то је чини ми се, његова „велика и дубока политичка мудрост“. Свако има своју истину, а суд о томе као и увек даје народ, који вам је више пута до сада показао где вам је место.

Декретом се не могу доделити места у парламенту, већ то мора да се заслужи. То не можете оспорити. Наш одговор свима јесте: само нека они раде свој посао, а ми ћемо свој. Грађани ће на крају одлучити чији су резултати бољи. ", наводи се у саопштењу.

Остоја Мијаиловић, народни посланик




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.468.245 посета
Тренутно на сајту: 348 посетилац(a)