Иван Костић: Србија мора хитно да мења политику према суседима у региону 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Иван Костић: Србија мора хитно да мења политику према суседима у региону
Trenutno na sajtu: 513       |       Podeli:
21.11.2018 | 0 коментар(а)



Поводом гласања за пријем тзв. државе Косово у Интерпол огласила се саопштењем и Инфо служба Двери која наводи да је политика снисхођења према Хрватској,

Црној Гори, Словенији, Албанији и Македонији неисплатива и да се такав однос лоше рефлектује на животе наших сународника који живе у тим државама.

„Политика снисхођења и толерисања према непријатељским и недобронамерним потезима држава из региона, коју спроводе скоро све Владе Србије од 2000. године до данас, није дала никакве позитивне резултате у међусуседским односима него је нажалост, још више срозала углед Србије у међународним оквирима.

Најновије гласање у Дубаију је показало да Хрватска, Црна Гора, Словенија, Албанија и Македонија својим потезима изнова урушавају суверенитет Србије и да се према тим државама политика мора под хитно мењати. Све похвале и честитке Румунији и Мађарској који су показали поштовање према интегритету наше земље. Какав је став суседних држава био на гласању у Дубаију, такав је и њихов однос према људским и грађанским правима наших сународника који живе у тим државама. Управо се једино у Румунији и Мађарској државне институције односе према Србима онако како међународни правни акти прописују.

Однос према Србима у Хрватској, Црној Гори, Словенији, Албанији и Македонији је недопустив и понижавајући и управо ово гласање у Интерполу мора бити сигнал да држава Србија кроз билатералне споразуме са овим држава што пре на дневни ред стави положај наших сународника. Примера ради, Срби ни дан данас у Словенији нису признати као национална мањина.

Држава Србија више нема права да запоставља и маргинализује лош положај својих сународника у региону, зарад неког пројекта „трајног мира“ у југоисточној Европи, наметнуног од стране САД и ЕУ, већ да ултимативно тражи од суседних држава да Срби имају иста онаква права, каква имају припадници тих народа у Србији.”

Инфо служба Двери, Иван Костић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Dveri Kostic Kosovu Interpol

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.490.426 посета
Тренутно на сајту: 514 посетилац(a)