Брука школског осигурања: Девојчици са тешким телесним повредама, понудили одштету од 3.000 динара 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Брука школског осигурања: Девојчици са тешким телесним повредама, понудили одштету од 3.000 динара
Trenutno na sajtu: 690       |       Podeli:
10.10.2017 | 0 коментар(а)



Чачак – Девојчици М.М. које је крајем августу тешко повређена када је на породичном весељу

у њеној близини активиран ,,топовски удар”, сада је на сву срећу добро. Том приликом од експлозије дошло је до повреде грудног коша, а према речима лекара у Ургентном центру у Чачку повреде које су јој нанете биле су опасне по живот.

Међутим јуче је на адресу њених родитеља стигла накнада за одштету на основу које је осигуравајућа кућа десетогодишњој девојчици понудила 3.720 динара.

,,То је срамота од једне осигуравајуће куће која је у стању да пошаље неку такву процену, иако имају уредне налазе лекара где се види да је дете имало три операције и где јој је живот висио о концу од Чачка до Београда. Понуду смо одбили јер је то увреда за здрав разум, неко више добије кад сломи нокат”, каже Мирко Филиповић-Генто деда повређене девојчице и додаје да је унука била осигурана преко ОШ ,,Филип Филиповић”.

Он каже да на основу лекарских налаза види да су девојчици била оштећена плућа и плућна марамица у дужини од осам центиметара и да су прогнозе лекара у Чачку биле да до Београда ће тешко стићи жива.

Да ли је осигурање деце преко школа превара?

Ученици су осигурани од почетка до краја школске године, 24 сата, чак и када нису у школи, без обзира када се и где незгода догодила. Овим осигурањем се најчешће, у зависности од уговора закљученог са одређеном осигуравајућом кућом, остварује право на накнаду за покриће трошкова лечења, дане проведене у болници,случај прелома (ношења гипса и сл.), случај трајне инвалидности, смрт због незгоде и смрт због болести.

Осигурањем од незгоде покривени су сви изненадни и од воље осигураника независни догађаји који, делујући споља и нагло на тело осигураника, имају за последицу смрт, потпуни или делимични инвалидитет, нарушено здравље које захтева лекарску помоћ или пролазну неспособност за рад.

Ако се догоди осигурани случај, тј. повређивање због незгоде, одмах се обратите лекару за помоћ. Случај потом пријавите особи у школи која је одговорна за осигурање ученика, а она ће га пријавити осигуравајућој кући с којом је школа закључила уговор. Сачувајте све рачуне ако сте морали да платите неке трошкове у вези с медицинским збрињавањем детета и сл.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.305.521 посета
Тренутно на сајту: 690 посетилац(a)