Овај међународни фестивал природе и традиције, поред представљања воћних ракија, културно уметничког програма, Боемске вечери и концерта Ужичани за Ужичане, пратиће и излагачи традиционалних органских производа као што су сокови, џемови, сиреви, мед, затим опрема за пчеларство, ракијски казани и посуде. На Жестивалу моћи ће да се виде и руковотворине и народне ношње, пољопривредна механизација, а своје место имаће и сакупљачи лековитог биља. Посетиоци фестивала биће у прилици и да пробају највећу комплет лепиње која ће бити спремљена у суботу.
Председник Скупштине и Организационог одбора, Бранислав Митровић је, најављујући овогодишња дешавања на Жестивалу, рекао да је ова манифестација већ нашла своје место како код посетилаца, тако и код излагача.
Фото: сајт града Ужица
„Интересовања излагача је ове године било изузетно велико, и то не само код произвођача из Србије, већ и код оних у Босни и Херцеговини и Црној Гори. Постигнут је висок кредибилитет фестивала што је, истовремено, њему дало и ноту пословног догађаја. Пословни контакти који се остварују на Жестивалу изузетно су корисни произвођачима, посебно оним мањим, и својеврсна су улазница за пласирање њихових производа у великим трговинским и хотелским ланцима“, рекао је Митровић.
„Манифестација „Жестивал“ је добра прилика за мале произвођаче да промовишу своје производе и остваре значајне пословне контакте“, истакла је Драгица Ојданић произвођач козјег сира из Равни.
Глас западне Србије