Од ове године нови смер-конобар у ЕТШ „Књаз Милош” 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”             

 
Од ове године нови смер-конобар у ЕТШ „Књаз Милош”
Trenutno na sajtu: 358       |       Podeli:
27.04.2022 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Конобар представља сваки угоститељски објекат и најважну карику између госта и кувара. Од квалитета

његове услуге и односа према госту, зависиће и рад ресторана, кафеа или хотела. Ово занимање тражи љубазност, комуникативност, уредност, познавање страних језика и професионални однос према послу.

Фото: ГМ Прес

Поред смера кувара, од ове године уписујемо и смер конобар, за 15 ученика. Они ће бити заједно у истом разреду, јер су, иначе и у пракси конобари и кувари усмерени једни на друге и чине заједнички тим. Конобари посужују храну и пиће у угоститељским објектима, а у зависности од категорије, могу да раде на броду или у елитним хотелима. Квалитет угоститељског објекта зависи од услуге и рада конобара. Оно што је још битније од примања наруџбине, преношења наруџбине, одношења, поспремања и наплате, су психо-моторне вештине, психичка стабилност, комуникативност и љубазност. Конобар је смер који изискује нешто више теорије, а праксу ће бити организована у неком од градских угоститељских објеката. Након завршеног 3. степена, кувар/конобар, наши ученици могу одмах да упишу вишу хотелијерску школу-рекао је Војкан Миаиловић, професор куварства и услуживања.

О професији конобар И свом искуству бродског конобара, средњошколцима куварског смера причао је и познати милановачки коктел мајстор.

То је хуман и одговоран посао у угоститељству. Задужење конобара је послуживање гостију, одржавање личне опреме, леда, столова. Потребно је познавање страних језика пре свега, јер ћете имати иностране госте, а од свега је најважнији ваш однос према послу. Све је подређено госту, служењу и томе да он буде задовољан.Такође, потребно је да познајете сва јела и пића које ресторан нуди, да их препоручите и да својом љубазношћу некоме улепшате дан –сматра Бојан Ковачевић, конобар и коктел мајстор.

За будуће средњошколце који желе да открију мале тајне великих мајстора кухиње, или да се школују за конобара, Економско-трговачка школа “Књаз Милош” у Горњем Милановцу може бити добар избор и право место.

 

 

 

ГЗС / ГМ Прес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gm press konobar

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.950.161 посета
Тренутно на сајту: 357 посетилац(a)