Evo kakva je potražnja čačanskog prasećeg pečenja pred praznike 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Evo kakva je potražnja čačanskog prasećeg pečenja pred praznike
Trenutno na sajtu: 347       |       Podeli:
24.04.2024 | 0 коментар(а)



Čačak - S obzirom na to da su pred nama praznici 01. Maj, Vaskrs i Đurđevdan, a samim tim,



došlo je vreme da se razmišlja o tome šta će se naći na prazničnim trpezama, posebno kada je meso u pitanju.

Potražnja čačanskog prasećeg pečenja pred praznike, foto: 4N Studio

Čačak je nadaleko poznat po najboljem pečenju, a mesto Parmenac, kažu da je rasadnik najboljih pečenjara.

Predrag Marinković iz Parmenca se više od tri decenije bavi ovim poslom i ističe da je čačansko pečenje karakteristIčno po tome što se peče u pekarama, a ta tradicija je datira više od 100 godina.

Potražnja čačanskog prasećeg pečenja pred praznike, foto: 4N Studio

„Tajna dobrog pečenja je u tome što se peče na bukovim i cerovim drvima u pekarama, seče se na panju. A imajući u vidu da nam se bliže praznici , vaskršnji praznici su uz 01. maj, ređe se dešava da je Praznik rada u postu, moram da kažem da nije baš velika potražnja pečenja upravo iz tog razloga”, rekao je Predrag Marinković, vlasnik pečenjare „Marinković”.

On pojasnio i trenutnu cenu prasećeg i jagnjećeg pečenja.

Predrag Marinković, pečenjar iz Parmenca, foto: 4N Studio

„Sada je cena žive mere prasića od 550 do 600, a jagnjića, takođe, negde su se cene izjednačile. Što se tiče nekih daljih poskupljenja pred praznike i pred Đurđevdan, nadamo se da će ostati ta cena, može nekih desetak odsto da poskupi, ali mislim da će se to zadržati”, zaključio je Marinković.

Potražnja čačanskog prasećeg pečenja pred praznike, foto: 4N Studio

Dakle, što se tiče tajne formule vrhunskog čačanskog pečenja je u tome što se peče u pekarama, i ostaju specifični ukus i miris kojima se ne može odoleti.

Uključenje emitovano u emisiji „150 minuta” na Prvoj televiziji:

 GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PECENJE PECENJARA MARINKOVIC PARMENAC PRAZNICI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.199.240 посета
Тренутно на сајту: 348 посетилац(a)