Кечкеметска ружа се боље исплати кад прође кроз казан за ракију 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Кечкеметска ружа се боље исплати кад прође кроз казан за ракију
Trenutno na sajtu: 480       |       Podeli:
17.07.2019 | 0 коментар(а)



Топола – Овогодишњи род кајсије по свему судећи код већине домаћина завршиће у казану за ракију. До те одлуке воћари су

дошли због ниске цене овог воћа која се ових дана креће од 30 – 40 динара за килограм. Један од њих је и Мирослав Јевтић који гаји сорту Кечкеметска ружа на површини од 70 ари.

„Цена је на почетку бербе била око 60 динара, сада је спала на 30 динара. Већи део рода  је завршио на земљи јер кајсија брзо умекшава, почиње да губи и на квалитету јер је било града а сада имамо и кишу која ће додатно да смањи квалитет. Очекивао сам око седам тона принос али је и ту мало подбацила тако да ће бити мање а сигурно ћу око три тоне ставити у казан и испећи ракију“, рекао је за ТопПрес Мирослав Јевтић из села  Митровчић.

Мирослав Јевтић, фото: ТопПрес

На овај корак Мирослав се одлучио јер, како каже боље се исплати кад се преради.

„Да је продам у свежем стању ту је никаква зарада, једино ми остаје да испечем ракију и да је тако продам. Кајсија даје добру ракију изузетног квалитета тако да ћу имати сигурно 400 – 500 литара ракије, за коју има више интересовања него за свежом кајсијом“, сматра Јевтић.

Од кајсије ће бити добра ракија, фото: ТопПрес

Према његовим речима литар добре кајсијеваче се продаје по цени око 1.000 динара за литар, па је у том случају зарада солидна. Међутим, овај домаћин стрепи да би ове  године могло бити проблема, јер се већина домаћина одлучује за прераду у ракију па би  се  на тржишту могле појавити  веће количине овог пића а самим тим  дошло би и  до пада цене.

ГЗС/ ТопПрес

Кајсија због ниске цене иде у прераду, фото: ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kajsija prerada rakija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.450.503 посета
Тренутно на сајту: 481 посетилац(a)