Златиборски деликатеси на сајму пармског пршута у Италији 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Златиборски деликатеси на сајму пармског пршута у Италији
Trenutno na sajtu: 304       |       Podeli:
05.09.2018 | 0 коментар(а)



Чајетина - Делегација Општине Чајетина са представницима Златиборског Еко Аграра и Туристичке

Чајетина - Делегација Општине Чајетина са представницима Златиборског Еко Аграра и Туристичке организације „Златибор“, била је учесник Сајма пармског пршута у италијанском граду Лангирано. Главни разлог њиховог одласка је јачање раније успостављене сарадње са представницима конзорцијума пармског пршута, који су ове године били гости Сајма сувомеснатих производа у Мачкату.
Општина Чајетина једина је општина из Србије која је учествовала на Сајму пармског пршута, манифестацији која се дуги низ година организује у италијанском граду Лангирано, у регији Парма. Циљ учешћа била је презентација пољопривредних производа, али и туристичке понуде општине Чајетина, као и успостављање сарадње са произвођачима са Корзике, Шпаније, па чак и из далеког Јапана, са домаћинима из Италије, као и са делегацијом из Хрватске.

„Имали смо презентацију на главној бини где смо представили златиборску говеђу пршуту, која је за Италијане била прави деликатес. Овај производ привукао је доста пажње због специфичног начина припреме, који траје од 41 до 45 дана. Наравно, промовисали смо Златкин сир и кајмак. Иако Парма као регија обилује разним врстама сирева, Италијани и њихови гости били су задовољни укусом и изгледом нашег белог сира у кришци“, каже Миљко Радишић из Златиборског Еко аграра.

Драгоцена искуства стечена учешћем на сајму у Италији, примениће се приликом организовања наредног Сајма пршуте у Мачкату, манифестацији која је одавно сврстана у ред националних. Из Еко аграра кажу да ће се са презентацијом традиционалних производа златиборског краја наставити и у наредном периоду. Ови специјалитети ускоро ће се наћи на интернационалном сајму пршуте у Тињану, који ће се одржати од 19. до 21. октобра.

 

Златибор прес

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.221.363 посета
Тренутно на сајту: 302 посетилац(a)