Шатре већ спремне за госте: Гоци бенд код Попа, код Мрака ивањички Бећари 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Шатре већ спремне за госте: Гоци бенд код Попа, код Мрака ивањички Бећари
Trenutno na sajtu: 307       |       Podeli:
08.08.2017 | 0 коментар(а)



Гуча - Најпознатије шатраџије које већ читаву деценију обављају угоститељски посао у Гучи већ су

подигли шатре и спремни су за прве госте.

“Све је спремно, имам довољно места и већ вечерас се подлажу ватре за кување купуса из земљаног лонца проткан сувим месом. Наравно, код нас ће гости моћи да уживају у топлом јагњећем и прасећем печењу, хајдучком ћевапу, лесковачким уштипцима и другим специјалитетима. Хладно пиће и проверено свеже месо се подразумева.

Угоститељ Ацо Поповић, фото: Глас западне Србије

Сутра, у среду госте забавља Гоци бенд, али биће још изненађења наредних дана," каже један од најпознатих угоститеља шатраџијског типа у Србији Ацо Поповић који је већ поставио шатор са више стотина места на старом месту код моста на обали Бјелице.

Мићо Мрак и у порти

Али и његов колега познати кафеџија и угоститељ Мићо Мрак спреман је за највећу трубачку фешту на свету. Ове године радиће на два места, једно је старо, на којем је увек и бивао, а друго је у порти цркве где су се од лане вратили шатори.

 

Угоститељ Милета Јелић, фото: Глас западне Србије

“Ово је мој крај, људи ме добро познају а имам госте који под моју шатру долазе већ 20 саборских година уназад. То јасно говори да су задовољни и какво поверење уживамо, јер не одустајемо од квалитета, од планинске јагњетине, топле прасетине, свадбарског купуса, хладног пива и добре народне музике. Ових саборских дана се видим и са пријатељима које не виђам читаве године," каже Милета Јелић познат у народу као Мићо Мрак.

Иначе одржати ниво и квалитет по врелим августовским данима није нимало лако.

Два угоститеља скувају четири тоне купуса

Само ова двојица угоститеља сервирају близу четири тоне киселог купуса, док се прасад и јагњад припремају у складу са навалом и потребама.

“Касапи су стално у приправности, јер се изјутра коље оно што се у току дана пече. Ту смо да проценимо колико и у ком тренутку треба. На сваких три сата стижу свеже количине које се нижу на ражањ. Хигијена је увек на првом месту, “ каже Поповић.

Драгачевски специјалитети свадбарски купус и печење само од проверених и квалитетних намирница, фото: Глас западне Србије

Мрак је за тај посао ангажовао познату касапницу Нид.

“Довољно је да им јавимо и за два до три сата стиже нам свеже месо, провереног квалитета,“ каже Мрак.

 

 

Глас западне Србије

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.366.383 посета
Тренутно на сајту: 308 посетилац(a)