Чековића млин - препознатљива марка високо квалитетног брашна 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Чековића млин - препознатљива марка високо квалитетног брашна
Trenutno na sajtu: 412       |       Podeli:
01.09.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У Коштунићима, горњомилановачком селу, налази се Чековића млин где увек можете купути разне типове свеже самлевеног брашна.

Са производњом брашна почели су давне 1992. године када су закупили задружни млин у Прањанима. Убрзо, 1994. узградили су нови млин у Коштунићима. Погон у новом објекту поче је са радом 6. септембра 1996. године.
Контрола квалитета је део процеса који се развијао паралелно са целокупним развојем. А и те како су се ширили, тако 2001. се гради магацински простор и пословна зграда. Први силоси ничу 2003. године и то су први силоси на територији општине Горњи Милановац.


Проширење капацитета силоса је реализовано 2007. године и подигнут је на ниво од 5000 т складишног простора. Реконструкција млина и проширење капацитета производње на 100 т/дневно реализована је 2009. године.
Један од најзначајнијих технолошких поступака у процесу прераде пшенице представља припрема пшенице за млевење. У оквиру овог одељења разликују се фазе компоновања млевне смеше, издвајања примеса, хидротермичка припрема зрна за млевење и завршна површинска обрада зрна.

Поступак припремања млевне смеше остварује се унутар силоса за жито у који може бити допремљано више врста пшенице са различитим технолошким својствима. Након утврђивања оптималних односа партија пшенице, а што се изводи у лабораторији подешавајући оптимална технолошка својства млевне смеше, пшеница се упућује у поступак прераде.

Поступак прераде пшенице представља комплексан поступак селективног уситњавања које се наизменично у више фаза смењује са поступком разврставања млива по крупноћи и квалитету.

Брашно као вредан производ млевења зрна, користи се за производњу хлеба, тестенине и кондиторских производа. Прехрамбена вредност брашна и производа од њега одређује се хемијским саставом, а такође и квалитетом готових производа добијених од њега, а што све скупа зависи од технолошких својстава зрна и организације технолошког поступка у млину.

Подаци о саставу пшенице говоре о прехрамбеној вредности пшеничног брашна. У њему су садржане важне градивне компоненте, а такође и многи витамини и минерали.

У циљу унапређења квалитета производа Чековића млин константно улаже у нове технологије. Најновија савремена лабораторија омогућава анализу и праћење свих процеса производње.

У понуди поред брашна типа 400, 500, 850 и 1100 имају и пица брашно, брашно од целог зрна пшенице, бело пројино брашно, жуто пројино брашно, ражано и хељдино.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cekovica mlin brasno tipovi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.777.316 посета
Тренутно на сајту: 413 посетилац(a)