Воће на другачији начин 


Vučić se danas obraća javnosti              U Srbiji danas još toplije, do 28 stepeni              Prvo su podgrevali proteste, a danas pitaju što kasni otvaranje - evo šta im je Todorović odgovorio              Gold gondola u izmenjenom režimu rada od 2. aprila              Gradovima i opštinama sredstva za inovativna rešenja u saobraćaju, akcenat na bezbednost dece              Besplatni mamografski pregledi u Ivanjici: Zakazivanja od 1.aprila              Požeški odbornici usvojili planove i programe za ovu godinu opštinskih preduzeća             

 
Воће на другачији начин
Trenutno na sajtu: 558       |       Podeli:
22.04.2017 | 0 коментар(а)



Топола - Топола је познат воћарско-виноградарски крај и баш ту у престоници воћа, Владимир Јевтић се досетио да од воћа

прави нешто што другима не полази за руком.

Вредне руке стварају право ремек дело. Владимир каже да му се ова идеја сасвим случајно јавила.

"Гледајући свакодневно воће у чинији на столу, досетио сам се да му дам лепши изглед како би постало занимљивије и несвакидашње, тако сам почео да се бавим резбарењем воћа”, рекао је он.

Јевтић каже да је прво у слободно време полако учио, и самим тим постајао све бољи.

“Како је време одмицало савладао сам прилично добро овај посао и уз резбарење, јавила се и идеја да се све то украси и декорише како би изгледало још лепше”, наводи Владимир који је овај хоби преточио у посао.

Овај породичан бизнис Јевтићи раде сами и за сада не планирају никога да упосле јер тренутно немају потребе за тим, али ако би се посао развијао ангажовали би искључиво оне са доста маште и љубави, јер како каже Владимир без тога се не може у овом занату.

Фото: Владимир Јевтић

“Воћне декорације у нашем крају нису толико познате и људи се тек сусрећу са тим, тако да нас све чешће зову за све типове весеља”, рекао је Јевтић.

Он наводи да сам процес израде овог савршенства обично креће дан раније јер воће које се резбари нпр. диња или лубеница морају се обрадити раније, док се на дан весеља ради само декорација.

“Муштерије понекад израже жељу за нечим, али углавном све препусте нама и нашем укусу.

Увек су презадовољни, што показују осмехом и радошћу. Толико им се допадају декорације да некада не желе ни да поједу”, каже Јевтић.

Владимир је задовољан овим послом јер га ради из љубави, зарада је солидна и нада се да ће то још више заживети.

Марија Лазаревић/Глас западне Србије

 




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 155.841.846 посета
Тренутно на сајту: 558 посетилац(a)