Уместо мора, туристи изабрали обале Дрине у етно селу Врхпоље 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Уместо мора, туристи изабрали обале Дрине у етно селу Врхпоље
Trenutno na sajtu: 338       |       Podeli:
20.09.2022 | 0 коментар(а)



Љубовија - Захваљујући ваучерима , али и богатој туристичкој понуди азбуковачког краја , многи су уместо мора ове сезоне одабрали обале



Дрине, у Љубовији.

Фото: ГЗС

На десној обали ове реке, смештено је етно село Врхпоље, зачетник сеоског туризма и уједно најпопуларнији туристички комплекс у овом крају.


Уместо мора, домаћи гости изабрали су обале Дрине, у етно селу Врхпоље, Фото: ГЗС

Савршени одмор многи су ове сезоне захваљујући ваучерима провели управо на десној обали Дрине, у вајатима старим читав један век, који су пре 18 година Љубовију учинили видљивом на туристичкој мапи Србије.


Традиција абиковачког краја, Фото: ГЗС

Гост је у овим крајевима светиња и то је пут до успешне сезоне, који је поплочан подршком државе, каже Никола Кнежевић, зачетник сеоског туризма у Љубовији који се пре 18 година упустио у туризам и како тврди никада се није покајао.


Азбуковачка храна је адут овог угоститељског објекта, Фото: ГЗС

„ Године 2004. године кафану из Загубице сам пренео с намером да буде аутентиично попут Сирогојна, сви ови вајати су стари преко сто година и сваки од њих носи име неке традиционалне воћке попут Крушке, Шљиве , Јабуке, Дуње или Вишње. Имамо 40 лежајева и захваљујући подршци државе, сезона је успешна, каже Кнежевић .


Вековни вајати права су атракција у азбиковачком крају, Фото: ГЗС

Поред одмора на самој десној обали Дрине и амбијенту попут ресторана са великом баштом , оно што ово етно село издваја је азбуковачка кухиња због које гости радо долазе у Врхпоље.


Етно село Врхпоље добитник је Туристичког цвета које додељује ТОС, Фото: ГЗС

„ Оно што нас издваја је традиционална азбуковачка храна.

 Домаћи специјалитети чије се рецептуре не записују већ се преносе с колена на колено и спремају на традиционалан начин, Фото: ГЗС

Српски уштипак, качамак, сир, кајмак, проја, чорба, сарма, пасуљ, гулаш, свадбарски купус, сва она српска јела чији се рецепти не записују већ преносе генерацијама с колена на колено и спремају се на традицоналан начин, као што су то радиле наше баке“, каже Кнежевић.


Опремљени вајати у Врхпољу, Фото: ГЗС

Први објекат у домаћој радиности који је никао поред обала Дрине добитник је престижне награде Туристички цвет који додељује ТОС.

 

 Вајати броје око 40 лежајева, Фото: ГЗС

 

Фото: ГЗС

Зачетник сеоског туризма у општини Љубовија на време је препознао туристичке потенцијале Љубовије, Фото: ГЗС

Фото: ГЗС

Уживање на самој обали Дрине, етно село Врхпоље, Фото: ГЗС

 

Колевка се и данас чува у етно селу Врхпоље, Фото: ГЗС

Фото: ГЗС

 Пегла на жар у данас се чува у етно селу Врхпоље, Фото: ГЗС

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ETNO SELO VRHPOLJE LJUBOVIJA NIKOLA KNEZEVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.808.673 посета
Тренутно на сајту: 336 посетилац(a)