Солидарност на делу: Један пекар поклониће више од 9.000 лепиња мештанима Пријепоља. Питаљке се праве само током Рамазана 


U Srbiji danas temperatura do 23 stepena              U Skupštini danas konsultacije o izboru zamenika predsednika radnih tela              Novopazarski srednjoškolci najbolji u regionu              Plan rasturanja Republike Srpske!? Dodiku rade o glavi, ucene stižu i predsedniku Srbije              „Dodatna nastava” za najperspektivnije mlade fudbalere Borca              Zašto investirati u Zlatibor - 10 biznis ideja              Donacija Ženskom centru Užice              Rekonstrukcija fontane na Gradskom trgu             

 
Солидарност на делу: Један пекар поклониће више од 9.000 лепиња мештанима Пријепоља. Питаљке се праве само током Рамазана
Trenutno na sajtu: 521       |       Podeli:
10.06.2018 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Једна пекара у Пријепољу ће, у духу вредности месеца Рамазана, слоге, солидарности и међусобног испомагања, мештанима тог града до краја поста,

бесплатно поделити више од 9.000 рамазанских лепиња, односно питаљки.

Ред за питаљке је увек велики, без обзира на то да ли се деле бесплатно или не, а некада су их куповали имућнији Пријепољци који би их потом делили рођацима и пријатељима.

Већ осам година разни донатори уплаћују новац пекару Салку Бајрамовићу, да би питаљке бесплатно делио мештанима. Међу донаторима има и Срба, а и сам Салко је један од њих, мада нерадо говори о томе.

- То је наше Пријепоље и наше заједништво. Хвала свим донаторима, у моје име, у име народа. Они уносе позитивну енергију која прија народу, заједништву. Такви смо ми Пријепољци - истиче Салко. Хвала сваком донатору. То је хуман гест у данашња времена. Свака два, три дана питаљке се деле бесплатно, поготово социјално угроженима. Људи за време Рамазана донирају и стичу севап, јер нахране толико људи - причају Пријепољци.

Питаљке се праве од брашна, соли, воде и квасца. И једу их сви, а пекари их праве само током Рамазана, када су неизоставне на трпези за ифтар или сехур.

- Такав је обичај одувек. Пробали су неки пекари да их праве и мимо Рамазана, али није ишло - наглашава Салко.

Рамазанске питаљке пеку се само један минут. Посипају се специјалним зачинима од којих добијају посебан мирис који се шири улицама града током поста.

ГЗС/ Телеграф.рс/Н1




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 155.766.177 посета
Тренутно на сајту: 521 посетилац(a)