Златиборски сир један од гастрономских специјалитета тог краја 


Меморијални комплекс „Бошко Буха” ипак није на продају              Породица Танкосић јутро дочекала без крова над главом - брату Епископа жичког Јустина изгорела кућа              Дојава је била лажна, нема бомбе на чачанским факултетима              Sutra će bez električne energije zbog radova u trafo – stanicama u vremenu od 08 do 10 časova biti potrošači u ulicama: Miloša Ćosića, Somborskoj, Prizrenskoj Bitoljskoj              U vremenu od 08:15 do 10:15, sutra struju neće imati korisnici u soliteru u Skopskoj, od 10:00 do 12:00 u gornjem delu Avenije Lipa oko Prehrambene škole, od 10:15 do 12:15 u Košutnjaku, preko bedema u visini Muzičke škole, Tehničkoj i školi Vuka Karadžića. Takođe, bez napajanja električnom energijom biće potrošači u delu grada iza OŠ „Filip Filipovcić”, kao i u delu ulica Cara Dušana i Kralja Petra.              Амбасадори Франкофоних земаља сутра у Чачку              Сутра почиње упис деце у чачанске вртиће              Веће усвојило план развоја општине Лучани              Меморијални комплекс „Бошко Буха” ипак није на продају              Србија неће достићи рекорд у извозу пшенице              Иновативни лек против мултипле склерозе доступан и пацијентима у Србији              Изазови са којима се суочавамо на глобалном нивоу изискују да се ујединимо, поручио је данас председник Србије Александар Вучић у обраћању на онлајн Самиту за демократију на којем учествује на позив председника САД Џозефа Бајдена              Савез пчеларских организација Србије и Министарство апеловали да се спречи тровање пчела              Члан Градског већа Миодраг Петковић потписао је у Министарству заштите животне средине уговор о суфинансирању пројекта Удахнимо живот природи, вредан 1,2 милиона динара             

 


Златиборски сир један од гастрономских специјалитета тог краја
20.09.2022 | 0 коментар(а)



Чајетина - Златиборски сир један је од најбољих и најукуснијих сирева.
Фото: ГЗС

Ако одседнете у неком хотелу на Златибору и одете у ресторан на ручак или сте ипак у неком приватном смештају сигурно је да ћете пробати чувени златиборски сир, које вредне домаћице припремају по старом рецепту њихових бака.

Фото: ГЗС

"Дневно имам око 80, 90 литара млека и комплетна количина заврши прерађена, од тога буде неких пет килограма сира и исто толико кајмака. Прво узварим млеко и након тога скинем кајмак, када све буде готово сир исечен на коцке и након тога га спакујем за продају. Знам да је сир са Златибора један од омиљених, бар по утисцима купаца којих има много. У нашој породици производња млечних производа је традиционални породични посао и сви смо укључени у то, тако да је то један читав ланац", рекла је Крста Филиповић.

Фото: ГЗС

Гастрономски специјалитети златиборског краја итекако су учинили Мачкат препознатљивим на туристичкој мапи Србије. Оно што је занимљиво јесте да краве које дају млеко од ког се прави златиборски сир пре свега једу природну, квалитетну храну са златиборских пашњака.

 

 

ГЗС








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sir zlatibor gastronomska ponuda

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
060 5000 150, 032 347 001

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 140.263.011 посета
Тренутно на сајту: 173 посетилац(a)