ДС: Не­ће­мо да нам намећу бо­ј­кот, тиме уби­ја­ју демократију  
ДС: Не­ће­мо да нам намећу бо­ј­кот, тиме уби­ја­ју демократију
12.09.2019 07:27 | 0 коментар(а)Де­мо­крат­ска стран­ка (ДС) у су­бо­ту, на сед­ни­ци Глав­ног од­бо­ра, одлу­чу­је да ли ће бо­ј­ко­то­ва­ти пред­сто­је­ће пар­ла­мен­тар­не избо­ре

или не. Ка­ко са­зна­је Ку­рир, ве­ћи­на де­мо­кра­та је про­тив бо­ј­ко­та!

Извор Ку­ри­ра из ДС ка­же да се де­мо­кра­те бо­је да би бо­ј­кот избо­ра пра­к­ти­ч­но уга­сио стран­ку.


Ђи­ла­сов притисак

„Ми смо пар­ла­мен­тар­на стран­ка, по­сла­ни­ци ДС су сва­ки дан го­во­ри­ли у Ску­п­шти­ни о не­ким злоу­по­тре­ба­ма вла­да­ју­ће коа­ли­ци­је, би­ли смо ви­ди­љи­ви, а са­да то­га ви­ше не би би­ло. За­тим, ми смо у бло­ка­ди, ло­ше сто­ји­мо фи­нан­си­ј­ски и ако оде­мо у бо­ј­кот, гу­би­мо пра­во на оп­штин­ске прос­то­ри­је”, ка­же извор Ку­ри­ра и на­ста­вља:

„Дра­ган Ђи­лас, пред­сед­ник ССП, ли­ч­но ло­би­ра код де­ла члан­ства да се изја­сне за бо­ј­кот, као и ње­го­ва стран­ка, а ва­ља по­ме­ну­ти и ко­ли­ки је ње­гов ути­цај на пред­сед­ни­ка ДС Зо­ра­на Лу­то­в­ца. Нећемо да нам било ко намеће бојкот”.

С дру­ге стра­не, до­да­је, Дра­го­љуб Ми­ћу­но­вић и Ви­да Ог­ње­но­вић сма­тра­ју да стран­ка не тре­ба да за­ку­ца свој став, већ да бо­ј­кот гле­да као на оп­ци­ју, а не ци­љ.


Ле­к­ци­ја из Медвеђе

По­сла­ник ДС Ра­до­слав Ми­ло­ји­чић Ке­на без дла­ке на је­зи­ку ка­же да „сва­ко ко хо­ће да бо­ј­ко­ту­је избо­ре да­је Ву­чи­ћу Ср­би­ју на по­клон на још че­ти­ри го­ди­не и уби­ја де­мо­кра­ти­ју“.

”Ви­де­ли смо шта су ли­де­ри Са­ве­за за Ср­би­ју, ко­ји су про­гла­си­ли бо­ј­кот, до­би­ли у Ме­две­ђи - изла­зност је би­ла 67 од­сто”, ка­же Ми­ло­ји­чић.

На опа­ску да је ве­ћи­на чла­ни­ца СЗС, у ко­јем је и ДС, за бо­ј­кот избо­ра, он на­во­ди.

„Ни­јед­на од њих ни­је пар­ла­мен­тар­на, то не мо­же да се по­ре­ди с ДС, ко­ји има од­бор­ни­ке у ви­ше од 100 гра­до­ва”, рекао је Милојичић.

По­сла­ник ДС Ба­л­ша Бо­жо­вић пак на­во­ди да је на­ј­ва­жни­је што ће пред­сто­је­ћи ГО би­ти одр­жан за­јед­но са стран­ком Бо­ри­са Та­ди­ћа и Не­бо­ј­ше Зе­ле­но­ви­ћа, те што би та­да мо­гао да се за­ка­же и да­тум ску­п­шти­не на ко­јој би се ове три стран­ке ује­ди­ни­ле.

„Ка­да је реч о бо­ј­ко­ту, оче­ку­јем ква­ли­те­т­ну ра­спра­ву на ту те­му. Ми­слим да је у да­на­шњем тре­ну­т­ку излаз на избо­ре не­мо­гућ, али сма­трам да бо­ј­кот не мо­же да бу­де ци­љ. Бо­ј­кот је оп­ци­ја, а ци­љ су фер и сло­бод­ни избо­ри”, рекао је Божовић.

Дра­го­мир Анђелковић

ДС бојкотом може да изгуби


По­ли­ти­ч­ки ана­ли­ти­чар Дра­го­мир Ан­ђе­л­ко­вић ка­же да би ДС, одлу­ком да бо­ј­ко­ту­је избо­ре, мно­го то­га ста­вио на ко­ц­ку.

„Но­ве стран­ке, тек ство­ре­не, мо­гу да бо­ј­ко­ту­ју, јер не­ма­ју шта да изгу­бе, ни­су у пар­ла­мен­ту, али ДС на тај на­чин ри­зи­ку­је да не­ста­не. ДС ула­зи у ве­ћи сте­пен ри­зи­ка од не­ких но­во­на­ста­лих стра­на­ка”, рекао је Анђелковић.

ГЗС / Курир

Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 

 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
060 5000 150, 032 347 001

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 94.318.794 посета
Тренутно на сајту: 138 посетилац(a)