Пршута са Мачката бренд златиборског краја 


сутра концерт рибље чорбе на градском тргу у чачку              вечерас свечано отварање престонице културе              Данас почиње електронско заказивање термина за упис у 1. разред основних школа              Наставак сарадње у оквиру пројекта Реформа локалних финансија             

 


Пршута са Мачката бренд златиборског краја
20.10.2022 | 0 коментар(а)



Чајетина - Због споја континенталне и медитеранске климе и руже ветрова златиборско село Мачкат
Фото: ГЗС

идеално је за производњу месних прерађевина, а управо по квалитетној пршути ово село је познато широм наше земље.

Фото: ГЗС

"Код прераде меса најважније је сушење, месо када се добро осуши тек тада има тај прави укус, добру боју и сланоћу. У зависности од ког дела свиња правимо пршуту процес сушења траје различито, али неко оптимално време је од 7 до највише 20 дана. Нама је важно да производи буду квалитетни и укусни, пре свега због наших купаца. Имамо велики број купаца из наше општине, али и оних који долазе на Златибор, па у повратку обавезно сврате да пробају и да купе", рекао је Миладин Филиповић, произвођач са Мачката.

Фото: ГЗС

Производња месних прерађевина у овом крају за многе породице примаран је посао, а оно што је важно јесте да уз помоћ субвенција локалне самоуправе произвођачи имају прилику да прошире своју производњу.

 

ГЗС

 








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prsuta mackat zlatibor

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 

















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
060 5000 150, 032 347 001

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 139.944.383 посета
Тренутно на сајту: 229 посетилац(a)