Трибина „Боље спречити него лечити” одржане у ОШ „Милан Благојевић” у Лучанима и ОШ „Академик Миленко Шушић” у Гучи 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Трибина „Боље спречити него лечити” одржане у ОШ „Милан Благојевић” у Лучанима и ОШ „Академик Миленко Шушић” у Гучи
Trenutno na sajtu: 433       |       Podeli:
28.12.2022 | 0 коментар(а)



Лучани - У Средњој школи у Лучанима, ОШ „Милан Благојевић“ у Лучанима и ОШ „Академик Миленко Шушић“ у Гучи претходних дана одржане су трибине под називом „Боље спречити него лечити“.

Трибине су организовале школе и удружење грађана за борбу против зависности од коцкања „Нада“ из Лучана, а циљ је био да се ученици упознају са свим опасностима које носи ова зависност, да се превентивно делује на ученике, односно да се ученици освесте о томе колико је мала граница од уласка у кладионицу и првог клађења до зачараног круга константног коцкања, тј. зависности. Трибинама су присуствовали ученици свих разреда средње школе, седмог и осмог разреда основних школа, а трибина на ову тему, недавно је одржана и у Средњој школи у Гучи.

Фото: Радио Д Лучани

Оснивач удружења „Нада“ и аутор књиге „Кладионица је моја прошлост“, Бранислав Јемуовић, изнео је ученицима своје седмогодишње искуство у борби са једном од најтежих зависности садашњице, коцкањем, стављајући акценат на то да је коцкање једна од најопаснијих зависности јер за њу не постоји хемијска супстанца, односно лек као за друге врсте зависности. Нагласио је да је са разлогом Светска здравствена организација коцкање ставила на листу са осталим болестима зависности (наркоманија, алкохолизам, пушење), јер се веома породице. Предавач је у више наврата током предавања истакао колико ова врста зависности може да угрози развој и живот сваког младог човека и доведе у опасност и њега и његову породицу.тешко лечи. Пут до излечења је дугачак, али није немогућ. Потребна је константна психолошка подршка, посебно најближих чланова, тј.

Удружење „Нада“ из Лучана послаће предлог Министарству просвете да се зависност (са бројним типовима) у наредној школској години у школама уведе као предмет, најпре по избору, а затим као обавезан, како би сви борили против овог порока.

 

 

ГЗС/Радио Д




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


tribina lucan guca

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.614.347 посета
Тренутно на сајту: 434 посетилац(a)