Јеремић поново на челу странке - биће реваншизма 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Јеремић поново на челу странке - биће реваншизма
Trenutno na sajtu: 457       |       Podeli:
27.12.2021 | 0 коментар(а)



Скупштина Народне странке усвојила је данас декларације о реваншизму и о одговорном управљању
Фото: ГЗС

и о одговорном управљању рудним благом Србије, саопштено је из те странке.

„Народна странка даје реч да ће обезбедити доношење и стриктно спроводјење закона и других прописа који имају за циљ откривање, доказивање, обелодањивање, јавну...


Како се додаје, санкционисање у складу са законом се односи „посебно за дела извршена од стране припадника политичких група и њихових сарадника који су се злоупотребом политичке моћи, јавних функција или друштвеног положаја ставили изнад закона и стекли огромно богатство“,
„Ово има за циљ да се промени систем и да се, кроз законско утврдјивање одговорности и одлучно спроведено санкционисање осудјених без изузетака и могућности за опроштај, битно умањи опасност да државна власт и политичка моћ у будућности поново буду злоупотребљене“, додаје се у декларацији.

У Декларацији о реваншизму се истиче да то „укључује и елиминисање отудјених центара моћи, забрану вршења позива, делатности или дужности појединцима и забрану рада политичким странкама и другим организацијама и удружењима који су грубо погазили Устав и законе ове земље стављајући приватне интересе појединаца из владајуће политичке структуре и њихових сарадника изнад општег интереса целог друштва и свих градјана“.

„Народна странка даје реч да ће имовина за коју имаоци не могу представити доказе о законитом пореклу, а која је стечена злоупотребом политичке моћи и вршењем других кривичних дела, бити одузета у корист Републике Србије и њених градјана“, наводи се у Декларацији о реваншизму.

им документом Народна странка се обавезала да у првих 100 дана од избора нове демократске Владе буде донет пакет закона и системских прописа, пре свега о лустрацији, испитивању порекла имовине и одузимању нелегално стечене имовине, специјалном тужиоцу за високу корупцију и политички криминал, јавним набавкама, професионализацији државне управе, јавних служби и установа и државних предузећа, и одузимању националних телевизијских фреквенција емитерима који су прекршили стандарде објективног и истинитог извештавања.

У Декларацији о одговорном управљању рудним благом Србије наводи се да ће бити уведен мораторијум на ископавање литијума и свих других руда чија експлоатација трајно и непоправљиво загадјује животну средину и угрожава опстанак људи, биљног и животињског света на одредјеном простору.

„Дужина трајања мораторијума зависиће од неупитне потврде потпуне еколошке безбедности технологија примењених у пракси у најразвијенијим европским државама, приликом експлоатације руда у истом природном облику као код нас, након чега мора бити организована широка јавна расправа“, наводи се у тој декларацији.

Додаје се да ће Народна странка „ревидирати све донете планове, законске прописе и потписане уговоре у вези са експлоатацијом руде јадарита и екстракције литијума, али и осталих руда на основу уговора и споразума који су остали недоступни јавности, а могу нанети трајну штету становништву и околини у којој живе“, као и да ће објавити све уговоре и споразуме.

У декларацији се истиче да ће бити поништени сви штетни уговори и промењени сви прописи који одударају од оних у развијеним земљама европског континента у области рударства и заштите животне средине, а сви просторни планови и сви планови посебне намене којима се омогућава реализација ископавања руда биће подвргнути строгој стручној ревизији.

„Уједначићемо висину износа рудне ренте и обезбедити третман наших државних ресурса и руда какав имају најразвијеније европске земље. Спречићемо стварање екстериторија на тлу Србије, где се суспендују домаће законодавство и прописи, а ради се о заштити природе, људских и радничких права или безбедносних ризика стварањем тих екстериторија“, наводи се у декларацији.

Народна странка ће подржавати развојне пројекте и инвеститоре који прихватају да раде у складу са новим одлукама и плановима одговорних власти, у потпуности поштујући све прописе, законе и Устав Србије, као и транспарентне стручне студије о еколошким, економским и здравственим аспектима тих инвестиција, закључује се у Декларацији Народне странке о одговорном управљању рудним благом Србије.

Јеремић поново изабран за председника Народне странке

Скупштина Народне странке изабрала је данас руководство странке, а за председника Вука Јеремића, који је на њеном челу од оснивања 22. октобра 2017.

Како су из странке саопштили, за потпредседнике су изабрани Мирослав Алексић, Синиша Ковачевић, Санда Рашковић Ивић, Борислав Новаковић, досадашњи председник Правног савета Народне странке Владимир Гајић, као и председница одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда Марина Липовац Танасковић и председник Градског одбора Ниш Ђордје Станковић.

За портпарола и генералног секретара Народне странке изабран је Стефан Јовановић.

ГЗС/Радио сто плус




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


rvansizam vuk jeremic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.090.565 посета
Тренутно на сајту: 458 посетилац(a)