Пријепољски већници усвојили ребаланс буџета: Више новца за инвестиције 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Пријепољски већници усвојили ребаланс буџета: Више новца за инвестиције
Trenutno na sajtu: 308       |       Podeli:
19.10.2022 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Пријепољски већници једногласно су усвојили Одлуку о првом ребалансу овогдишњег буџета и проследили Скупштини општине на

усвајање. Око 78 милиона, које је претило да остане неискоришћено у овој години, углавном је прерасподељено директним и индиректним буџетским корисницима а остатак биће утрошен на инвестиције.
Општинске службе су добиле задатак да сва средства која буџетски корисници нису могли и не могу утрошити до краја годину да скину са тих позиција и врате у поновну расподелу. На тај начин прикупљено је око 78 милиона који ће поново бити распоређени буџетским корисницима који не могу из редовних средстава подмирити своје текуће обавезе, попут енергената, превоза и слично – истакао је председник општине

Примера ради, за Дом културе је потребно обезбедити око 4,5 милиона јер се греју на струју и до краја године ће им трошкови бити знатно увећани. Пет милиона опредељено је за Болницу, за набавку агрегата и веш машине, 12 милиона за ЈКП Лим за набавку савременог трактора за раскресивање шибља и чишћење снега. За накнаду штете проузроковане градом на подручју Бабина и околних места опредељено је 3,5 милиона. Обезбеђена су средства за комплетан завршетак радова на водоводу Миоска а 19,5 милиона за прву фазу водовода Пурића Поток. Остатак ће бити утрошен за наставак асфалтирања путева, крпљења ударних рупа и сл. Нешто више од 15,5 милиона добиће основне и средње школе за набавку енергената и превоз ђака.

Бабић је истакао да ће по редовном одливу за уговорене послове бити утрошено око неких 150 милиона, тако да ће се укупна пренета средства у следећу годину кретати између 200-250 милиона.

– Добра вест је да је Светска банка усвојила пројекат изградње Дечјег вртића у Бостанима. Расписивање јавне набавке за избор извођача радова очекује се крајем, евентуално почетком следеће године – закључио је Бабић.

 

 

 

 

ГЗС / ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.931.233 посета
Тренутно на сајту: 309 посетилац(a)