Љајић: Зукорлић прави Авганистан од Новог Пазара до Пријепоља 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Љајић: Зукорлић прави Авганистан од Новог Пазара до Пријепоља
Trenutno na sajtu: 463       |       Podeli:
22.10.2018 | 0 коментар(а)



Муамер Зукорлић користи силу како би остао на власти, а у Санџаку се понаша исто као што то раде талибани у Авганистану”,
Љајић верује да ће грађани казнити такво понашање на првим изборима, фото: ГЗС

изјавио је лидер Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић за "Српски телеграф".

,,Неко ко нема подршку, ко је миноран, покушава да остане у политичком животу користећи силу и кријући се иза паравана Исламске заједнице. Нећемо допустити да се од Санџака направи Авганистан. Ово је типично понашање талибана у Авганистану. Гледајте филмове, читајте књиге шта талибани данас раде у Авганистану, како туку, убијају људе. Сценарио је исти, тако се понаша Зукорлић”, рекао је Љајић.

Љајић, који је и министар трговине и туризма, рекао је да верује у то да ће грађани на првим изборима казнити такво понашање.

“Ми никада нисмо имали више учлањивања у странку него после тих догађаја. Људи су огорчени, неће силу, неће кабадахије. Имате и власт у Пријепољу, која је доведена на руб пропасти. За три године власти, осим афера које стално производите, нисте направили апсолутно ништа. Уз све то лоше што се догодило, позитивна је реакција људи који то неће”, закључио је Љајић.

Љајић додаје да они као странка не учествују на изборима за БНВ, јер како каже, за њих гласају и Срби и Бошњаци, али су веома заинтересовани за резултате и ток избора.

,,Људи треба да изађу на те изборе, посебно након упада Зукорлићевих присталица у Скупштини општине, то се никада до сада није десило. Имали смо тешке периоде `90-их година где никада никоме није падало на памет да са наоружаним људима упадне на Скупштину и прекине заседање. Таква демонстрација бахатости је нешто што је за сваку осуду и то ће грађани, верујем, на тим изборима и показати. Прорадио је неки инат код људи и нама је апсолутно интерес да што више људи изађе на те изборе и да ти људи не гласају за Зукорлића који је главни реметилачки фактор у Санџаку”, изјавио је Љајић за ТВ Прва.

Председник Социјалдемократске партије Србије (СДПС) оценио је да напад на вернике који су обилазили манастире на Косову и Метохији показује да нису близу решавања косовског питања и да Срби у тој покрајини треба да известе све међународне организације о тим нападима.

,,То неће решити проблем, али може да скрене пажњу на тежак положај”, рекао је Љајић и додао да то нема везе са политиком него, према његовим речима, са елементарним правима и безбедношћу.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ljajic zukorlic sandzak avganistan

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.883.008 посета
Тренутно на сајту: 463 посетилац(a)