Милион динара за Тодосијевиће из Кремана који су све изгубили у пожару 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Милион динара за Тодосијевиће из Кремана који су све изгубили у пожару
Trenutno na sajtu: 410       |       Podeli:
01.03.2023 | 0 коментар(а)



Ужице - Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић посетила је породицу Небојше Тодосијевића,



чија је кућа у Кремнима јуче изгорела у пожару. Овом приликом градоначелница је обећала подршку и помоћ града у изградњи новог дома за ову четворочлану породицу.

Тодосијевићи у поћару изгубили све Фото: Глас западне Србије

Обрадинка Тодосијевић је са децом смештена код родбине у Крчагову, а према информацијама из ужичке болнице њен супруг Небојша и мајка Цана јутрос су стабилни и току је поступак њиховог лечења. Градско веће је на седници одржаној јутрос донело одлуку да се породици исплати помоћ у износу од милион динара и ту информацију градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић је саопштила члановима породице приликом посете.

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић Фото: Глас западне Србије

“Морам најпре да изразим жаљење због овог несрећног случаја, који је задесио породицу Тодосијевић из Кремана, али истовремено сви смо срећни што није дошло до веће трагедије обзиром на околности.Град је као и увек ту да пружи сваку врсту подршке, па смо јутрос на седници Градског већа донели одлуку да овој породици буде исплаћена помоћ у износу од милион динара. Наравно то је тек први корак, бићемо ту и за све остало што буде неопходно како би се породици што пре обезбедио кров над главом. У санцију ће се укључити наша јавна предузећа али и бројни привредници и суграђани који увек дају свој допринос у оваквим ситуацијама и за то им велико хвала”.

Према речима Обрадинке Тодосијевић у кући су у тренутку експлозије били њена мајка, супруг и шестомесечна беба.

Кућа у Кремнима изгоре у Пожару Фото: Глас западне Србије

“Била сам напољу и одједном видела дим, у првом тренутку мислила сам да се запалио оџак али тада сам чула да је пукло и кренуо је пламен. Супруг је изнео бебу из куће и онесвестио се, онда је дошла Хитна помоћ и ватрогасци али већ је било касно. Чини ми се да је све за десет минута изгорело. Супруг и мајка су превезени у болницу где се и сада налазе а беба је прегледана и пуштена”.

Пожар у Кремнима Фото: Глас западне Србије

“Остали смо без куће и без свих ствари”, кроз плач каже десетогодишњи Марко Тодосијевић који је у тренутку експлозије и пожара био у школи и који се највише брине за тату и баку. Додаје, желео би било какву кућу, само да је има.

Тодосијевићима кућа изгорела у пожару Фото: Глас западне Србије

Ужичка јавна предузећа укључиће се у рашчишћавање и припрему за изградњу новог дома породице Тодосијевић у сарадњи са привредницима који су се већ окупили. И њима али и свим људима који су се јављали јуче и данас нудећи помоћ, породица Тодосијевић бескрајно је захвална.

 

 

ГЗС/сајт Града Ужице

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kremna pozar uzice todosijevici

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.366.838 посета
Тренутно на сајту: 410 посетилац(a)