Др Дабић: Ангио сала ће почети да ради кад заменимо цев на апарату 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Др Дабић: Ангио сала ће почети да ради кад заменимо цев на апарату
Trenutno na sajtu: 508       |       Podeli:
08.02.2022 | 1 коментар(а)



Чачак - На скенеру који се користи у ангио сали се покварила цев, па је потребно да прође
Фото: ГЗС

законска процеура да би се та цев набавила, рекао је др Дејан Дабић, заменик директора чачанске Опште болнице.

„То није ни до болнице, ни до Министарства, општина је била спремна да да одмах новац, а касније би то они рефундирали да би се купила и апарат пустио у рад. С обзиром на то да је њена вредност 30 000 евра, то мора да иде на тендер, не може да иде по принципу неких мањих набавки, како би се испоштовале све законске форме. Сименсово представништво мора да је увезе и једино што није било спорно је новац. Све мора да прође законску процедуру како би било легално и очекујемо да ће ове недеље бити решено и да ће ангио сала почети да ради. Да не причамо о бенефиту и користи ангио сале за све пацијенте, колико је само живота спашено и радом наших лекара др Бранка Петровића, професора Драгана Савића, колега из Крагујевца и наших нaмлађих лекара који се уз њих обучавају”, појаснио је др Дабић.

За специјализације суп специјализације и специјализације пријавило се десет лекара из читаве Србије

Он је истака да је јуче био састанак у Министарству, због кадрова са којима кубуре сви.

„У протеклих месец дана они су контактирали све лекаре и све свршене студенте Медицине, који немају посао или раде на одређено, узели су њихове податке и питали их за коју су специјализацију заинтересовани, те за који Дом здравља или болницу где би радили. Да би се једноставно попунили кадровски планови, и могли да функционишемо, да би људи могли да добију посао, пре свега да лечимо пацијнте. Поред простора, кубуримо и са кадровима. Добио сам списак са 10 лекара, који су се опрелеили за чачанску болницу. Наравно, у Министарству су гледали кадровске потребе и наше претходне захтеве, тако да би ми са тим бројем лекара, ако их примимо попунуили кадровски план. Тренутно имамо 192 запослена лекара, а кадровски план је 201, више од тога не може. Потребан је проток времена да би људи завршили специјализацију. Што се тиче тих доктора, то су људи из целе Србије, који су се пријавили да дођу у Чачак, свршени лекари, који су завршили државни испити и већ су радили у ковид амбулантама на одређено време. Коначно, после дужег времена ми са њима имамо попуњен кадровски план”, нагладио је др Дабић.

Константно се провлачи прича са интерним одељењем са кардиолозима, има две докторке које су на суп специјализацији, нека ће то завршити за пола године, нека за годину, што значи да је потребно време да би људи завршили специјализације, као и за хирургију и све друго.

С обзиром да ће се правити нова болници, постоји нека боља будућност како за пацијенте, тако и за чачанско здравство, те да се вратимо тамо где смо некад били.

ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dr dabic cacanska bolnica angio sala specijalizacije

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Ja

    Bruka, narod neka umire vi čekajte tender. E, zemljo Srbijo.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 159.117.452 посета
    Тренутно на сајту: 503 посетилац(a)