Привреда општине Топола у 2020. години остварила укупан обим спољнотрговинске размене у вредности од 28,5 милиона евра 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Привреда општине Топола у 2020. години остварила укупан обим спољнотрговинске размене у вредности од 28,5 милиона евра
Trenutno na sajtu: 480       |       Podeli:
14.01.2021 | 0 коментар(а)



Топола – Први човек општине Топола Игор Петровић одржао је данас састанак са Предрагом Лучићем, директором Привредне коморе Србије – Регионалне привредне

коморе Шумадијског и Поморавског управног округа и Душаном Петковићем координатором за пољопривреду Регионалне коморе. Повод састанка био је резултат који је привреда општине Топола остварила у првих 11 месеци 2020. године а било је речи и о заједничким активностима које ће се реализовати у наредном периоду како би привредни развој био још бољи.

 
„У првих 11 месеци 2020. године привреда општине Топола остварила је укупан обим спољнотрговинске размене у вредности од 28,5 милиона евра, од чега је извоз износио 18,7 милиона евра и у свему томе, у спољнотрговинској размени, остварен је велики спољнотрговински суфицит у износу од 8,9 милиона евра. Оно што је изузетно значајно је, да је овај остварени извоз од 18,7 милиона евра у првих 11 месеци већи чак за 29,7 одсто, скоро за трећину је већи него остварени извоз у истом периоду 2019. године. Укупан спољнотрговински суфицит који је у првих 11 месеци 2020. износио 8,9 милиона евра већи  чак за 56,4 одсто од оствареног спољнотрговинског суфицита у истом периоду 2019 године. Повећање извоза је значајно и то у години пандемије, када је било отежано кретање људи“, изјавио је Предраг Лучић, директор Привредне коморе Србије – Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског управног округа.
 
На данашњем састанку договорено је оснивање шалтера за предузетнике  Привредне коморе Србије, организовање састанка привредника и оснивање општег удружења предузетника општине Топола. 
 
Састанак у кабинету председника општине Топола, фото: ТопПрес
 
 
„Општина Топола и Привредна комора Србије ће започети активности које ће водити оснивању шалтера за предузетнике, што ће значити да ће у згради општине постојати место где ће у једном врло кратком року сви привредници и предузетници бити у прилици да у кратком року  добију све релевантне информације које се тичу њиховог пословања. То је од изузетног значаја и побољшаће пословну инфраструктуру на територији општине Топола. Такође, чим епидемиолошки услови дозволе организоваћемо састанак привредника са циљем даљег  утврђивања потреба привредника.  Трећа активност која је договорена је оснивање општег удружења предузетника општине Топола“, навео је Лучић.
 
Он је похвалио локалну самоуправу због најављених мера помоћи које се тичу привреде и пољопривреде. Нагласио је да Привредна комора Србије – Регионална привредна комора Шумадијског и Поморавског управног округа стоји  на располагању општини и свим привредницима и предузетницима општине Топола.
 
ГЗС/ ТопПрес



PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


privreda topola spoljnotrgovinska razmena

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.428.604 посета
Тренутно на сајту: 480 посетилац(a)