Izlila se Morava kod Požege 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Izlila se Morava kod Požege
Trenutno na sajtu: 394       |       Podeli:
18.04.2023 | 0 коментар(а)



Požega - Usled obilnih kišnih padavina tokom prethodna dva dana došlo je do porasta vodostaja Zapadne Morave i izlivanja u priobalju i njivama kroz Požegu.



„Morava se izlila u MZ Prijanovici i MZ Pilatovići. Od 11 časova je za saobraćaj zatvoren i put između te dve mesne zajednice. Potopljeno je oko 50 hektara obradivog zemljišta”, rekao je za GZS, Đorđe Nikitović, predsednik opštine Požega.

Foto: GZS

Prema prvim informacijama, trenutno nema ugroženih domaćinstava, iako postoji strah da bi moglo da dođe do plavljenja domaćinstava.

Na osnovu podataka o vremenskim uslovima, danas se očekuje slabljenje a zatim i prestanak padavina što bi trebalo da utiče na smanjenje vodostaja i vraćanje reke u korito.

Zamenik predsednika opštine Požega Ivan Rosić


Predstavnici lokalne samouprave obišli su meštane ovog kraja.

„Njima je već to postalo uobičajeno, jer svaka padavina duža od 24 sata dovede do izlivanje reke. Postavili smo znakove da je put zatvoren, ali ima nesavesnih vozača koji na svoju odgovornost prolaze. Za sada kuće nisu poplavljene ali se stanovnici boje, zbog nastavka padavina, da ne dođe do toga. Spremni smo da reagujemo ako bude potrebno, pratimo situaciju i u kontaktu smo”, rekao je Ivan Rosić, zamenik predsednika opštine Požega.

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


POPLAVE POZEGA ZAPADNA MORAVA MORAVA ZAPADNA SRBIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.319.215 посета
Тренутно на сајту: 394 посетилац(a)