У драгачевском селу Живица пијавица носила све пред собом: Видоју уништен пластеник и страдало јагње 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
У драгачевском селу Живица пијавица носила све пред собом: Видоју уништен пластеник и страдало јагње
Trenutno na sajtu: 380       |       Podeli:
07.04.2021 | 0 коментар(а)



Лучани – Осим априлског снега, мештане Дргачева изненадила је још једна временска непогода.
Фото: Илустрација/РИНА

У селу Живицa дошло је до појаве мини торнада или такозване „пијавице“ која је у домаћинству Видоја Јовичића носила све пред собом, преноси агенција РИНА.

„Десило се пре неколико дана, одједном као да је дошло до неке експлозије и онда је снажна олуја носила све пред собом. Од јачине ветра у ваздух су подигнуте бале сена, потпуно уништен пластеник и убијено је једно јагње. Све је трајало неколико минута, али за то време причињена је велика материјална штета“, рекао је за РИНУ Видоје Јовичић из села Живице.

Ову природну појаву Драгачевци не умеју да објасне, а ни најстарији мештани не могу да се сете да се некад десило нешто слично.

„Касније смо увидели да је вероватно у питању била та „пијавица“ која носи све пред собом. Само је срећа што је кратко трајала, не знам шта би било са домаћинством и стоком да је потрајала мало дуже“, каже Видоје.

Иначе, ово није први пут да се такозвана пијавица јавља у Србији, а према речима метеоролога појављује се као последица разлике у блиском сусрету два притиска, мешања топлог и хладног ваздуха у атмосфери. Догађа се најчешће у градоносно-кишним облацима у којима долази до судара струје топлог ваздуха који се пење и хладног који силази, он почиње убрзано да се врти око себе, слично чигри, стварајући издужени левак.

РИНА/ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


oijavica odnela sve pred sobom dragacevo unusten plastenik stradalo jagnje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.580.987 посета
Тренутно на сајту: 381 посетилац(a)