Усвојен други ребаланс, буџет увећан за 144 милиона динара 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Усвојен други ребаланс, буџет увећан за 144 милиона динара
Trenutno na sajtu: 658       |       Podeli:
30.09.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - На данас одржаној 12. седници Скупштина Града Ужица усвојила је извештај

о извршењу градског буџета за првих шест месеци ове године и други ребаланс буџета који је увећан за 144 милиона динара.

По речима Миодрага Петковића члана Градског већа за буџет и финансије, буџет града је стабилан а кредитно задужење из ранијег периода смањено је са 344 милиона на 200 милиона динара.

“У периоду јануар-јун извршење прихода је било 55 одсто, а расхода 42 одсто што је уобичајено за прву половину године, јер у октобру и новембру предстоје плаћања изведених радова. Другим ребаласом градски буџет је пројектован је на 3.389.000.000 динара и планирано је увећање за 144 милиона динара из редовних текућих прихода, међу којима пореза на зараде и пореза на имовину”.

Петковић додаје да је ребалансом највише новца око, 100 милиона динара, опредељено за додатна и већа улагагања у области путне, саобраћајне и комуналне инфраструктуре. Такође додатна средства опрдељена су за област социјалне политике, образовања, културе.

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић истиче да је на рачуну града сваког дана око 400 милиона динара и поред тога што се град у овој години није кредитно задуживао. По њеним речима планирано увећање буџета утемељено је на реалним показатељима, чиме се отварају додатне могућности за реализацију свих приоритетних пројеката

“Настављамо са подршком везаном за очување здравља наших грађана као и са пројектима подршке здравству. Интензивно се ради се на пројекту реконструкције ЗЦ и Опште болнице. Ту су и средства која су предвиђена за чишћење корита реке Ђетиње, уградњу соларних панела и друга значајна увећања позиција у области заштите животне средине. Данашњим ребалансом издвајамо и додатна средства у износу од 28,9 милиона динара, којима подржавамо рад Предшколске установе, за редовно функцинисање али и за реконструкцију, модернизацију и даље унапређење капацитета. Ово је за нас, сигурно једна од најважнијих области”, истакла је између осталог градоначелница.

На овој седници, а после оставке из личних разлога Ивана Станисављевића члана Градског већа за јавна предузећа, на ту функцију именован је дипломирани економиста Срђан Недељковић који је до сада обављао функцију директора одмаралишта “Дунав турист” на Златибору.

На место заменика председника Градске скупштине Ужица изабран је Петар Богдановић, после оставке на протеклој седници коју је поднео Милан Курлагић.

 

 

 

ГЗС/ Сајт Града Ужице

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sednica uzice rebalans

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.399.936 посета
Тренутно на сајту: 658 посетилац(a)