Завршен путни правац од Шилопаја до Угриноваца 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Завршен путни правац од Шилопаја до Угриноваца
Trenutno na sajtu: 321       |       Podeli:
12.07.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Радови на реконструкцији и асфалтирању локалних и некатегорисаних путева
Фото: ГЗС

на подручју горњомилановачке општине су у пуном јеку.

Председник општине Дејан Ковачевић обишао је данас путни правац од Шилопаја ка Угриновцима.

„Никад веће улагање Републике Србије у регионалне и локалне путеве на територији наше општине. Претходних дана завршен је путни правац од Шилопаја према Угриновцима. У питању је деоница дужине 7,1 километара, која је пресвучена са два слоја асфалта. Наставља се са реконструкцијом пута од Срчаника ка Шилопају, дужине 3,1 километра и остаје око 5 километара средње деонице која ће се радити у наредном периоду. Очекује се да ће до краја лета овај путни правац бити завршен”, рекао је Дејан Ковачевић.

Председник Ковачевић је истакао да се увелико ради и на реконструкцији пута од Такова ка Прањанима, у дужини од 25,5 километара.

„Презадовољан сам како су извођачи озбиљно ушли у ту реконструкцију. Сва критична места раде се са дубинским откопима, насипањем и проширују се кривине, а Општинска управа ради на прикупљању сагласности од имаоца парцела на којима се налазе критичне тачке. То ће бити завршено до краја недеље да би смо могли да завршимо комплетну реконструкцију тако да и шлепери могу пролазити кроз целу деоницу од Такова до Прањана. Циљ нам је да убрзнао развијамо туризам у Прањанима, а на добром смо путу, кроз Сабор виолиниста, отварање Аеродрома, али и у улагањем у саму варошицу. Тренутно је у току и реконструкција централне улице у насељеном месту Прањани у дужини од 800 метара. По завршетку ових радова Прањани ће добити потпуно другачији изглед”, рекао је Ковачевић.


Ковачевић се овом приликом захвалио председнику Александру Вучићу што је омогућио да држава Србија има довољно новца да улаже у све инфраструктурне пројекте, али и Јавном предузећу “Путеви Србије”.

„Настављамо са градњом и предстоји нам велики пројекат, не само у финансијком смислу, већ веома значајан за сам град, а то је кружна раскрсница код “Идеје”.Обзиром да је то уско грло и да се ту возила задржавају када је највећи шпиц у саобраћају. Свесни смо у каквом је стању и сама саобраћајница у том делу и план је да кружни ток завршимо до краја лета, истакао је председник општине.

Кроз раскрницу ће бити постављени елементи за будући топловод, како би се избегло накнадно ископавање, а Ковачевић очекује да радови ускоро почну.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


put asfaltiranje ugrinovci silopaj

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.497.524 посета
Тренутно на сајту: 322 посетилац(a)