Коалиција "Ајмо људи" око Бориса Тадића предала листе за парламентарне и београдске изборе 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”             

 
Коалиција "Ајмо људи" око Бориса Тадића предала листе за парламентарне и београдске изборе
Trenutno na sajtu: 458       |       Podeli:
06.03.2022 | 0 коментар(а)



Представници коалиција „Борис Тадић – Ајмо људи“ данас су Републичкој изборној комисји (РИК) предали листу кандидата за
Борис Тадић, фото: ГЗС, архива

парламентарне изборе. После предаје више од 11.000 потписа, лидер Социјадеморкатске странке (СДС) и бивши председник Србије Борис Тадић је рекао да представнци те листе позивају све грађане да изађу на априлске изборе и гласају, „пре свега за њих“.

Тадић је рекао да је њихова листа најбољи избор и да излазе на изборе, како је навео „чиста образа и да гледају у очи све људе у земљи, имајући у виду оно што смо радили и ста намеравамо да радимо“.Он је нагласио да ствари у Србији морају да се мењају и „то убрзано“, те оценио да ће у супротном земља доживети велик „и социјални а не само политички колапс“.

„И зато смо данас и заједно“, рекао је Тадић после предаје листе те коалиција коју осим СДС чине и Нова странка, Један од пет милиона, Толеранција Србије, Уједњени покрет зелених Србије, Бошњачка грађанска странка и Странка Црногораца.

Он је подсетио и да је кандидат те листе за премијера Горан Радосављевић, а да листу подржава и кошаркашки тренер Душко Вујошевић.

Према Тадићевим речиима, политичка култура у Србије је на веома ниском нивоу, политички противници се третирају као непријатељи а мржња је присутнма између власти и опозције.

„Све оно што смо радили након 5. октобра (2000. године) је на неки начин поништено од стране постојеће власти“, рекао је он.

Навео да је тадашња власт „мирила и грађане у Србији и успостављала дијалог“ кога, како је навео, „овог тренутка нема“.

„Ми смо успостављали дијалог са другим нацијама и државама у региону, мирили смо се са њима желећи да обезебдимо стабилност и развој и изнад свега дугорочни мир на простору Западног Балкана“, рекао је он.

Вујошевић је рекао да је „Србији потребна промена власти и да је то аксиом“, те навео да свима који су „слободни и у стању да размишљају то није потребно доказивати на било који начин“.

„Уједињени до победе, ајмо људи“, рекао је Вујошевић док је кандиодат за премијера Радосављевић истакао да се, у ситуацији када су грађани сиромашни, култура своди „на хлеба и игара“.

Он је рекао да ће у центру кампање те листе бити економиија и бољитак грађана, и како је навео, да „за три до четири године достигнемо просечни доходак ЕУ“.

Лидер Нове странке Арис Мовсесиијан је рекао да ниједна држава у свету не може да буде успешна уколико нема демократије и „правила игре“

Најавио је да ће та коалицја, после избора, вратити достојснатво здрвственим радниицима а да ће Србија бити враћена на прави, европски пут.

„Ово јесте европска листа, ово је проЕУ листа“, рекао је он.

Представни покрета „Један од пет милиона“ Стефан Новаковић је рекао да Србију, уз младе људе, све више напуштају и грађани свих професија, укључујући и занатлије.

Подсетио је да на бројну српску дијаспору и заложио се за њихов повратак и повратак еврпских вреднсти у Србију.

Претходно је, у згради Градске изборне комисије предата листе за изборе у граду Београду „Душко Вујошевић – Борис Тадић – Ајмо људи“.

 

ГЗС/ Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


tadic lista izbori ajmo ljudi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.966.976 посета
Тренутно на сајту: 458 посетилац(a)