Milanovački i tuzlanski gimnazijalci u programu razmene učenika 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Milanovački i tuzlanski gimnazijalci u programu razmene učenika
Trenutno na sajtu: 348       |       Podeli:
26.05.2023 | 0 коментар(а)



Gornji Milanovac - U okviru projekta „Super škole“ 12 učenika i dve profesorke iz Katoličkog školskog centra „Sveti Franjo“ iz Tuzle,



partnera Gimnazije „Takovski ustanak“, borave na razmeni u Gornjem Milanovcu. Projekat je finansiran od strane Evropske Unije i nemačkog Saveznog ministarstva a u Srbiji ga podržava Regionalna kancelarija za saradnju mladih.

Tema ove naše razmene koja u Gornjem Milanovcu traje od22. do 27. maja je “Umetnost-univerzalni jezik prijateljstva” i obuhvata raznovrstan program. Danas imamo likovnu radionicu na kojoj učenici obe Gimnazije rade logo prijateljstva, prethodnih dana imali smo brojne muzičke i dramske radionice kroz koje su se oni upoznavali sa kulturom jedni drugih. Bavili smo se i važnim temama, bitnim za nas na ovim prostorima, a to su pomirenje, nenasilna komunikacija, konstruktivni dijalog. U nastavku druženja izabraćemo najbolji logotip koji ćemo štampati na bedževima i majicama a novac koji prikupimo od prodaje, doniraćemo u humanitarne svrhe. Naše goste iz Tuzle upoznali smo sa kulturno-istorijskim spomenicima u gradu, a za danas je planirana poseta Spomen-kompleksu u Takovu, imamo zaista bogat program u kome svi uživamo- rekla je Katarina Ristanović Acović, profesorka engleskog jezika.

 Ono na čemu Regionalna kancelarija za saradnju mladih insistira, ostvaruje se u našem gradu, kažu u školi. Srednjoškolci zemalja Regiona druže se i prepoznaju mnogo toga zajedničkog. Iako govorimo jezicima koji se zvanično različito nazivaju, učenici se odlično razumeju, stvaraju nešto zajedničko,kreativni su, uče jedni od drugih i razvijaju svest o tome da imaju slična interesovanja, ali i slične probleme u svojim sredinama.

–Mi smo oduševljeni srdačnošću, osećaju zajednice, mestima koja smo videli, školom. Deca uživaju i druže se i vanškolskih aktivnosti i programa. Dobro je što ove generacije nisu opterećene tim nazivima, jezika, koji jesu naš nacionalni identitet, mi, na ovim prostorima, navikli smo da budemo skupa i da zavisimo jedni od drugih– dodala je Dijana Marković Hajdarhodžić, profesorka engleskog jezika u KŠC „Sveti Franjo“.

 Prijateljstvo i druženje milanovački i tuzlanski gimnazijalci nastaviće u uzvratnoj poseti Tuzli tokom septembra. I tome se svi raduju.

 

 

GZS / GM Press

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.461.190 посета
Тренутно на сајту: 346 посетилац(a)