Пети по реду сеоски вишебој: Окупиле се рабаџије у нововарошком селу Ојковица 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Пети по реду сеоски вишебој: Окупиле се рабаџије у нововарошком селу Ојковица
Trenutno na sajtu: 395       |       Podeli:
28.05.2022 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Пети по реду сеоски вишебој одржава се данас у нововарошком селу Ојковица у организацији мештана којима је циљ да ово село оживи.



На овој манифестацији учествују такмичари са 17 пари волова и шест пари коња.

„Доста је потребно што се тиче огранизације, ми све сами финансирамо, али ово волимо. Једини циљ нам је да се окупи читаво село, али наравно да дођу и људи из околине и да се сви дружимо, сада када је прошла корона, када може да се живи нормално, јер људи претходне две године нису излазили из својих кућа, а камоли да иду на неке манифестације”, рекао је Радош Стефановић из села Ојковица.

Радош Стефановић из села Ојковица

Милош Драшковић такође је један од организатора из Ојковице који истиче важност оваквих окупљања у нововарошком крају, посебно зато што је све мањи број рабаџија.

„Мислим да овај посао не може да ради свако, може да ради само онај ко воли, ми се овде бавимо рабаџијским послом и ово нам није страно, зато смо и организовали ову манифестацију, да се сви мало дружимо и да млађе генерације виде нешто и науче, јер нас је све мање који се бавимо овим послом.”

Милош Драшковић

Најмлађи учесник данашњег вишебоја је деветнаестогодишњи Петар Богићевић из Кокиног брода који учећи рабаџијски посао наставља традицију својих предака и свог краја.

„До сада нисам учествовао на овој манифестацији, ово ми је данас први пут, а пријавио сам се пре свега због доброг дружења и традиције.”

Најмлађи учесник деветнаестогодишњи Петар Богићевић

Иначе, нововарошка села позната су по томе да се мушко становништво на овом подручју бави рабаџијским послом, који се полако гаси, с обзиром да све већи број младих прелази да живе у градове.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ojkovica nova varos volovi konji

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.345.272 посета
Тренутно на сајту: 395 посетилац(a)