Lučanski većnici doneli odluku o konverziji duga preduzeća „Sloboda” Čačak 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Lučanski većnici doneli odluku o konverziji duga preduzeća „Sloboda” Čačak
Trenutno na sajtu: 375       |       Podeli:
20.07.2023 | 1 коментар(а)



Lučani - Opštinsko veće opštine Lučani je danas održalo svoju 38. sednicu na kojoj je doneta odluka



o konverziji potraživanja od preduzeća „Sloboda” AD Čačak u iznosu od 1.195.920,31, dinara po osnovu javnih prihoda do 2016. godine u vlasnički ulog opštine Lučani.

Ovom odlukom je otpisana i kamata na glavni dug u iznosu od 1.318,223,65 dinara sa stanjem duga zaključno sa 2016. godinom. Odluka o konverziji duga i otpis kamate na dug preduzeću „Sloboda” AD Čačak je doneta na predlog Ministarstva odbrane i Ministarstva finansija a koji su upućeni lokalnim upravama Beograda, Čačka, Gornjeg Milanovca, Kraljeva, Kruševca i Lučana.

Ova odluka o konverziji duga kompanije „Sloboda” u vlasnički ulog opštine Lučani doneta je po istom modelu po kojem je dug po osnovu javnih prihoda preduzeća „MB – Namenska” AD Lučani svojevremeno konvertovan u učešće opštine Lučani u vlasništvu „MB – Namenske”.

Veće je na sednici donelo odluku o otuđenju posebnih delova stambene zgrade koju je Komesarijat za izbeglice i migracije RS izgradio za potrebe zbrinjavanja izbeglih lica . Ovom odlukom se omogućava porodicama i pojedincima koji su dobili stanove da 15 stanova sa pratećim delovima mogu da otkupe.

Na sednici je doneta i odluka kojom se Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje Beograd prenosi u svojinu nepokretnost površine 106 metara kvadratnih, koja se nalazi u zgradi na katastarskoj parceli 45/1 KO Guča i koristi je Udruženje penzonera u Guči.

Na sednici je razmatran i usvojen i izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja JKP „Komunalac” Lučani u periodu od 01. 01. 2023. do 31. 03. 2023. godine.


Glas zapadne Srbije




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani konverzija dug sloboda

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Anonimus

    Kako Sloboda ima tolike dugove kad su plate direktora i rukovodioca astronomske.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.402.293 посета
    Тренутно на сајту: 376 посетилац(a)