Мирис мора усред пожешког села Расна: Коноба и смештај један од најзанимљивијих туристичко – угоститељских производа 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Мирис мора усред пожешког села Расна: Коноба и смештај један од најзанимљивијих туристичко – угоститељских производа
Trenutno na sajtu: 405       |       Podeli:
13.08.2022 | 0 коментар(а)



Пожега – Да јединствен и квалитетан производ може постати права атракција, потврђује и
Шућро Ковачевић у својој коноби, фото: ГЗС

Шућро Ковачевић из пожешког села Расна у коме је, иако далеко од мора и таласа, отворио ресторан у коме се искључиво припремају јела од морских плодова и рибе и то искључиво свеже. Велико интересовање за Шућрову конобу, навело је овог угоститеља да прошири своју делатност, па осим ресторанског дела у оквиру конобе има и смештај у коме се може преноћити.

Иако је рођен на копну, Шућру Ковачевићу морске дубине биле су све. Врло често је у великим таласима излагао свој живот опасности, али како каже чинио је све за добар улов. Први пут удицу је забацио на плаховитом Лиму у свом родном Пријепољу, али то га није испуњавало већ је тражио и сањао веће, морске дубине, и захваљујући једном пријатељству тај сан претоврио се у стварност.

фото: ГЗС

„Хиљаду пута сам себи рекао да ако преживим тај тренутак, више никада ни ноге у море нећу оквасити, али после два, три дана то прође као да ништа није ни било, нарочито раније када нисмо имало ни добру опрему ни мобилних телефона. Отац мој био је алас, па сам и ја од малих ногу тражио задовољење у томе да видим све лепоте риболова, морског једрења и захваљујући једном пријатељу Ивици Рековићу из Ластве увукао ме је у тај хоби за цео живот. Данас је већ прошло 30 година како сам се сусретао са многим морским изазовима који су остали до дана данашњег, прича Шућро Ковачевић.

Он је по струци врхунски фризер који је посао могао да бира широм бивше СФРЈ, али своје умеће заменио је за морске таласе јер су га увек више привлачили. Са пристаништа на Корчули кретао је у лов, али у то време у његов живот у шетала је Македонка Јасмина, која га је увек чекала на обали мора да се врати из свог опасног риболова.

Шућро Ковачевић са супругом Јасмином, фото: ГЗС

„Неколико дана је то трајало, са погледом у пучину очекивала сам га да стигне. Милион пута сам се одузимала од страха када видим како таласи љуљају, јер ранијих година када сам га тек упознала нисам разумела ту његову љубав према морском риболову, нисам могла да разумема да је преча од живота, казала је супруга Јасмина.

Иако је Шућро данас далеко од таласа, у селу Расна код Пожеге припрема многе морске специјалитете који му враћају мисли на буре које је преживео, па тако ко прође магистралом осети мирис специјалитета од бранцина, раже, хоботнице или шкољки. Путници који се нађу у пролазу, могу да осете мирис мора пре него што стигну на црногорско приморје.

фото: ГЗС

„Сан ми је био да себи направим конобу, све сам сам осмислио од начина припреме до специјалних алата за сервирање. Многи пријатељи ми кажу јеси ли луд, улажеш новац у неисплативу ствар, ја им само одговорим да ја не гледам ово кроз новац, већ је ово мој живот и да ме је овде сами бог послао, додао је Ковачевић.

Међутим, с обзиром на то да је у његовом послу квалитет приоритет, Шућро је оно што највише воли претворио у одличан бизнис, јер су му и ресторан и смештај увек унапред распродати.

 

 Глас западне Србије

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


pozega rasno konoba smestaj more

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.375.870 посета
Тренутно на сајту: 404 посетилац(a)