Пријепољске Двери подржавају иницијативу за промену назива главне улице 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Пријепољске Двери подржавају иницијативу за промену назива главне улице
Trenutno na sajtu: 416       |       Podeli:
24.02.2023 | 1 коментар(а)



Пријепоље - Општински одбор Српског покрета Двери Пријепоље даје пуну подршку иницијативи Епархије милешевске

да се трг испред Дома културе назове по Светом Сави, а Валтерова или улица Санџачких бригада преименује у улицу Светог краља Владислава.

„Назив школе која је у центру и настарија је и најбројнија довољан је помен Валтеру. Задужбинар и ктитор манастира Милешева био је краљ Владислав, обриси почетка града Пријепоља управо су настали тада за време краља Владислава и немамо ништа против да се паралелно историјске чињенице поштују и уважавају ауторитети и неко ко га афирмише. Ипак краљ Владислав је личност која је у овом граду више од 800 година и неко ко је вратио мошти Светог Саве баш овде у Пријепоље”, рекао је Боршко Пушић председник ОО Српског покрета Двери у Пријепољу и народни посланик.

Из Двери у Пријепољу истичу да је историја подложна ревизији и да је све оно што је у школама учено у претходних 70 година продукт политичке пропаганде.

„Ми подржавамо оба покрета, иако нам је ближи равногорски, подржавамо и један и други јер су Срби једини народ у Еворпи који је имао два антифашистичка покрета у време Другог светског рата, али мислимо да је непримерено да једном народном хероју као продукту идеолошке историје и политичке пропаганде, припадну и име централне и највеће школе у граду и централне градске улице, а са друге стране да краљ који је оснивач града нема своју улицу”, рекао је Ратко Ракоњац из ОО Српског покрета Двери у Пријепољу.

Валтерова улица у овом граду нешто је по чему је и само Пријепоље препознатљиво.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dveri prijepolje promena ulice naziv

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • niko i nista

    mali nemas ti pojma, nemoj da uznemiravas ovaj napaceni isiromasan narod bilo koje vjere i nacije u prijepolju. nemate nikakav program i jedva ste prosli cenzus i preplicete i zavadjate narod po prijepolju na nacionalnu kartu zbog nekih poena da dobijete u narodu. niste pozaljni i gledate samo svoj interes . priblizavaju se izbori pa mislite da nesto usicarite. necete proci jer vas je narod provalijo.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.387.308 посета
    Тренутно на сајту: 417 посетилац(a)