Мали: Пријава за нове пензионерске картице од 15. марта 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Мали: Пријава за нове пензионерске картице од 15. марта
Trenutno na sajtu: 454       |       Podeli:
15.02.2023 | 0 коментар(а)



Министар Синиша Мали изјавио је да ће од 15. марта почети пријаве пензионера заинтересованих за пензионерску картицу

и додао да на њу има право 1,65 милиона најстаријих. Мали је истакао да ће пријава бити једноставна и да ће сваки пензионер моћи на лак начин да се пријави.

Брига о грађанима и њихов животни стандард су у фокусу политике Владе Србије, а, посебна пажња се посвећује нашим најстаријим суграђанима, који су изградили ову земљу и имали разумевања онда када је било потребно донети тешке мере и спровести тешке реформе како би се Србије опоравила од лоше економске ситуације у којој је налазила, изјавио је данас потпредседник владе и министар финансија Синиша Мали.

Министар је нагласио да су пензионери у Србији од 1. новембра 2022. године добили увећање пензија од девет одсто, а да су им потом пензије још једном повећане од 1. јануара ове године за 12,1 одсто. „То је повећање пензија од 20,8 одсто кумулативно у последња три месеца и највеће повећање пензија до сада.

Међутим то није све, већ, како би додатно помогли и подржали наше најстарије суграђане и побољшали њихов животни стандард, припремамо нове пензионерске картице за бројне попусте и погодности које ће пензионери у Србији моћи да користе почев од 1. октобра ове године”, рекао је министар Мали, наведено је у саопштењу

Он је подсетио и да је ПИО фонд припремио сјајан, информативни Водич за пензионере, који се већ дистрибуира на њихове кућне адресе, а у којем пензионери могу прочитати бројне корисне и занимљиве текстове - о историјату пензијског система у Србији, који ове године обележава век постојања, о одмору у бањама, друштвеним активностима које се организују путем удружења пензионера и дневних центара и клубова за најстарије, о дигиталној едукацији старијих.

 

 

ГЗС/Политика




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sinisa mali kartice penzioneri

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.377.132 посета
Тренутно на сајту: 455 посетилац(a)