Планина Златар све посећенија: Филип у селу Ојковица своју дедовину претворио у кампинг одмаралиште 


Sunčan i topao poslednji dan aprila              Poznati članovi nove vlade, mandatar za sastav Pokrajinske vlade Maja Gojković              Zajednica auto-škola u Čačku dobija poligon za obuku vozača              Koalicija „Svi za Čačak” danas i sutra prikuplja potpise za kandidaturu              Komaranska košija na Boretinom brdu 1. maja             

 
Планина Златар све посећенија: Филип у селу Ојковица своју дедовину претворио у кампинг одмаралиште
Trenutno na sajtu: 349       |       Podeli:
30.06.2021 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Планина Златар у последњих неколико година све је чешћа мета туриста, а домаћини се труде

да свим гостима обезбеде што више садржаја, тако да ће убудуће моћи на овој планини и да кампују.

За Шумадинца Филипа Матовића боравак на селу и није нека непознаница. још од раног детињства заволео је село, па је тако своју дедовину у селу Ојковица код Нове Вароши претворио у кампинг одмаралиште.

Филип Матовић дедовину претворио у кампинг одмаралиште

„Идеја се родила пре пар година да на наговор пријатеља нешто направим овде, одлуку сам донео крајем 2020. године. највећу подршку су ми прижили породица и пријатељи, јер су ме они практично селили у пар наврата из Београда. Прво за Милановац, па онда из Милановца овде, јер кућа у којој тренутно живим, то је наша стара породична кућа у којој од 1995. године нико није живео. Цео пројекат финасирам сам”, рекао је Филип.
За љубитеље нетакнуте природе овог златарског села Филип нуди једну потпуну оазу мира, а за туристе ускоро планира и нове садржаје.

„Замислио сам да то буде мирно место за одмор где ће људи уживати у овом погледу који бих ја назаво од милион динара, поставио санм и зидану циглу за спремање хране, гостима дајем роштиљ, котлић, подно брега имају на коришћење санитарни објекат са туш кабинама и спољњом чесмом за прање судова. А генерално базирао бих се на бављење актвиним туризмом, јер сам у договору са локацима, иамћњмо туре вожња кајацима, чамцима, катамараном. Мој модел је да радим групне посете и морам рећи да је одзив феноменалан, јул и август ће бити прилично пуни када су у питању продужени викенди”, појаснио је Филип.

Филип Матовић дедовину претворио у кампинг одмаралиште

Да је више овако амбициозних младих особа као што је Филип и уз веће ангажовање локалне самоуправе и туристичке организације Златар би био међу најтраженијим туристичким дестинацијама. Ојковица иако још увек није позната поседује право природно богатсво.

ГЗС

 

 

 

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nova varos kamping filip matovic zlatar ojkovica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.779.328 посета
Тренутно на сајту: 350 посетилац(a)