Чачански малишани направили Снешка за медаљу 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Чачански малишани направили Снешка за медаљу
Trenutno na sajtu: 327       |       Podeli:
14.01.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Снег који је протекле седмице правио проблеме одраслима, деци је донео пуно радости.
Победнички Снешко Белић, фото: РИНА / Ј, Николић

Зимске чаролије не могу се замислити без Снешка Белића, а деца су се одувек надметала чија ће фигура бити лепша. Чачански малишани били су пуни идеја, па су у организацији Удружења “3 плус” одржали и такмичење за најлепшег.

Андреј Пртењак са татом је направио пецароше и то са пуном радном опремом.

“Тата и ја увек заједно идемо на пецање, па смо одлучили да направимо таквог Снешка Белића, да буду као син и отац поред реке који кулирају. Набавили смо им и гумене чизме и штапове, како би били што лепши”, каже Андреј уз осмех.

Aндреј Пртењак са оцем је направио најлепшег Снешка Белића, фото: РИНА

Труд Пртњака се исплатио, па су њихови пецароши добили прву награду на такмичењу, а направљени од снега били су и бројни скијаши, домаћице, разбојници и даме и то са све шерпом на глави и шарагарепом уместо носа.

Они који више воле лето, одлучили су да хладноћи покажу зубе и направили Снешка Белића у купаћем костиму.

“Много више волим лето, па је мој Снешко са лепезом у рукама, наочарима за сунце и у бикинију”, прича десетогодишњи Алекса из Чачка.

Избор за најбољег Снешка Белића, како каже Владица Гавриловић, председник Удружења “3 плус” има за циљ да својим потомцима остави Србију као што је некад била, са правим духовним и друштвеним вредностима.

“Овом акцијаом под слоганом “Биће деце, биће Снешка Белића” желимо да подстакнемо да родитељи што више квалитетног времена проводе са децом, али и да наставимо борбу против беле куге. Отуђили смо се једни од других, а породица и деца треба да нам буду приоритет, а за то се наше удружење и залаже”, нагласио је Гавриловић.

Дружење деце и родитеља уз осмех, фото: РИНА / Ј. Николић

Деца која су правила Снешка, нису одолела ни другим зимским чарима, па су уз санке и клиска, уживали у спуштању, грудвању, јер како кажу на снегу је све лепо.

Зимске игре показале су се као одличан начин за дружење деце и родитеља, за уживање без видео игрица и мобилних телефона баш као некада.

Регионална информативна новинска агенција

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


snesko cacak deca

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.389.366 посета
Тренутно на сајту: 327 посетилац(a)