Пријава страних и домаћих туриста од 1. октобра искључиво преко ЦИС - а 


Danas promenljivo oblačno i vetrovito              Vučić: Hoće da ukinu Republiku Srpsku i naplate ratnu odštetu              Počinje pozorišni festival Kustendorf              Nedelja u Bajinoj Bašti rezervisana za besplatne preventivne preglede              Uključen crveni meteoalarm, košava će duvati brzinom većom od 100 kilometara na čas              Najveća barutana na Balkanu slavi 75. rođendan              U nedelju se nastavlja akcija preventivnih pregleda u čačanskom Domu zdravlja              Vlada i prosvetari dogovorili da se u što kraćem roku izmeni Krivični zakon              Čačak privremeno rešio problem odlaganja smeća             

 
Пријава страних и домаћих туриста од 1. октобра искључиво преко ЦИС - а
Trenutno na sajtu: 389       |       Podeli:
28.09.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Градска управа за инспекцијски надзор Града Чачка (туристичка инспекција) обавештава
Илустрација, фото: ГЗС

да од 1. октобра 2020. године почиње примена правилника којим се уређује област централног информационог система (ЦИС) – еТуриста.

Од тог датума угостититељи који пружају услуге смештаја ће моћи да пријављују домаће и стране туристе, искључиво преко ЦИС-а. Угоститељи су дужни да преко ЦИС-а, на прописан и истинит начин уносе податке о кориснику услуге смештаја.

Законом о угоститељству и правилником којим се уређује садржина и начин вођења евиденције објеката за смештај прописана је обавеза угоститеља који пружа услуге смештаја у некатегорисаном угоститељском објекту за смештај врсте хостел, преноћиште, коначиште, ботел, хан, конак, етно кућа, салаш, вила, кампиралиште, кампинг одмориште, кампинг стоп, у некатегорисаном угоститељском објекту за смештај наутичког туризма, у некатегорисаном објекту за смештај ловног туризма врсте ловачки дом, ловачка кућа и ловачка колиба, да ради евидентирања поднесу пријаву јединици локалне самоуправе на чијој територији се објекат налази.

За непоштовање ове обавезе Закон о угоститељству прописао је новчане казне и то:

Правна лица: 200. 000 – 800. 000

Одговорно лице у правном лицу: 15. 000 - 40. 000

Предузетник: 60. 000 - 200. 000

Физичко лице : 150. 000 - 350. 000

Све додатне информације могу се добити на сајту Градске управе града Чачка - туристичка инспекција или у канцеларији бр.115 Градске управе за инспекцијски надзор (ул. Жупана Страцимира бр.2), односно на телефон 064/825-5720 (Драгоман Пауновић, шеф туристичке инспекције).

 

Глас западне Србије

 




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak turizam cis eturista inspekcija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.488.036 посета
Тренутно на сајту: 388 посетилац(a)