Mitrović: Investicije uložene u našu opštinu dokaz da se o svim delovima Srbije ravnomerno razmišlja 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Mitrović: Investicije uložene u našu opštinu dokaz da se o svim delovima Srbije ravnomerno razmišlja
Trenutno na sajtu: 460       |       Podeli:
16.06.2023 | 0 коментар(а)



Ivanjica - Danas je u velikoj sali hotela Park u Ivanjici održana Svečana sednica povodom dana ove opštine 16. juna.



Zvaničan status ova varošica dobila je pre 157 godina Ukazom kneza Mihaila Obrenovića. Na Svečanoj sednici pristnima se obratio prvi čovek ove opštine Momčilo Mitrović koji se zahvalio svima prisutnima koji su došli da uveličaju ovaj događaj.
 
"Za nas Ivanjičane kažu da smo gorštaci iako ni ne znaju značenje tog termina mogu nas pogledati sa podsmehom, ali dokaz je  razumevanje naše države prema narodu u ruralnim područjima i u tome što nije zaboravilo ljude koji žive u ovim krajevima, kao i putevi koji su izgradjeni da bi se došlo do Ivanjice. Ljudi koji vode našu zemlju na čelu sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, imaju razumevanja za nas i za probleme u kojima se nalazimo. Dve posete predsednika našoj Ivanjici donele su istorijske investicije za ovu opštinu i potvrda da se ravnomerno razmišlja o svim krajevima Srbije ma koliko bili udaljeni od Beograda", rekao je predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.
 
Predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović, foto: Dragana Ćendić
 
Povodom Dana opštine dodeljene su Junske nagrade u vidu plaketa, pohvala i novčanih nagrada. Plakete za izuzetan doprinos dobili su ministar za rad boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, prof dr Nikola Palibrk, prof dr Sanja Škodrić i Milorad Veljović savetnik za bezbednost predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 
"Čast mi je pre svega da u ime predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i u svoje lično ime čestitam svima Ddan opštine. Ono što je najbitnije zahvaljujući predsedniku Srbije Ivanjica je danas mnogo bitnija na mapi Srbije nego što je bila pre par godina i što je  država uložila i što će uložiti u razvoj infrastrukture", rekao Milorad Veljović savetnik za bezbednost predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. 
 
Milorad Veljović savetnik za bezbednost predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, foto: Dragana Čendić
 
Današnji dan u podgolijskoj varošici obeležen je uz prigodan kulturno zabavni program.
 
GZS 



PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ivanjica dan opštine proslava

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.359.578 посета
Тренутно на сајту: 461 посетилац(a)