Одржан 15. Сеоски вишебој у Јабланици 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Одржан 15. Сеоски вишебој у Јабланици
Trenutno na sajtu: 371       |       Podeli:
27.06.2021 | 0 коментар(а)



Чајетина - У недељу 27. јуна у селу Јабланица одржан је 15. сеоски вишебој, традиционална манифестација која представља

такмичење у традиоционалним занатима, вештинама и спортовима.

Програм манифестације отворио је председник Општине Чајетина Милан Стаматовић и изразио задовољство да се сада услед ситуације са корона вирусом, људи све више окрећу селима и природи за разлику од пре 15 година када се успостављала ова манифестација.

Присутнима се и у име организатора ТУ Јаблница обратио Вујо Божанић и доделио плакете захвалнице Туристичкој организацији Златибор, Спортском центру Чајетина, КЈП Златибор и Општини Чајетина због велике помоћи у одржавању традиције ове манифестације. Манифестацију је подржао и наш прослављени фудбалер Милован Рајевац који је присутнима пожелео леп провод и срећу у надметањима.

Одржан 15. Сеоски вишебој у Јабланици, фото: ТО "Златибор"

Уследио је богат културно - уметнички програм у коме су наступили певачка група “Торник”, певачка група “Распевани Златибор”, КУД Златибор..

У спортском делу програма најуспешнији били су Урош Милићевић у дисциплини скок у даљ, Стефан Гаврић бацање камена са рамена, Милош Ђурђић у превлачењу кличка, Петар Дидановић скок у вис из места, док је Стефан Гаврић био најбољи у превлачењу руку у суножном ставу. У трци коња најуспешније је било грло Торнадо Луке Пановића, док је екипа “Златибор” победила у превлачењу конопца. У ручном стругању дубећом
тестером и престругивању тестером кладаром екипа најбржа је била екипа Милана Бакића.

Одржан 15. Сеоски вишебој у Јабланици, фото: ТО "Златибор"

У вучи на влаци коњском запрегом у једнопрегу најуспешнији је био Иван Зорић, у двопрегу најбољи је био Никола Петровић, док су у вучи на влаци воловском запрегом победили волови Југослава Гојгића.

На манифестацији је присуствовао велики број мештана златиборски села, као и села из околине, али и знатижељних туриста који раније нису имали прилику да се упознају са традиционалиним наслеђем овог краја. Посебно радује учешће у манифестацији младих и као такмичара и као посматрача и то показује да ће се ова традиција неговати још дуго.

ГЗС

Одржан 15. Сеоски вишебој у Јабланици, фото: ТО "Златибор"

Одржан 15. Сеоски вишебој у Јабланици, фото: ТО "Златибор"




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zlatibor jablanica seoski viseboj

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.196.375 посета
Тренутно на сајту: 371 посетилац(a)