Аматери а раде као професионалци 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Аматери а раде као професионалци
Trenutno na sajtu: 385       |       Podeli:
27.12.2017 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Дом културе у Пријепољу је у 2017. години остварио значајне резултате радом у аматерском

позоришном животу. Од 62 позоришна извођења, што је рекордан број у историји Дома културе, забележено је 25 гостовања позоришних представа у другим градовима, док је 37 представа изведено у Дому културе, укључујући седам професионалних позоришних представа, саопштено је из ове установе културе.

Укупан број премијера позоришних представа Дома културе је четири, што се такође поклапа са рекордним извођењима у Дому културе.

Позоришне представе које је на сцену поставио Дом културе и које су имале премијеру током 2017. године су: ,,Тмуша: тако ми срца”, ,,Како сам поново постао Саша”, ,,Мечкино дете” и ,,Бајка о бајкама” која је део пројекта ,,Наше позориште”.

Од наведених представа само је представа ,,Тмуша: тако ми срца”, представа вечерње сцене, док су остале три представе дечје сцене, што показује да Дом културе даје акценат на позоришном образовању најмлађе публике и њиховом укључивању у позоришни живот.

Позоришна представа ,,Тмуша: тако ми срца“ је остварила, са 18 наступа, рекордан број извођења једне позоришне представе. А 12 гостовања је такође највећи број гостовања у другим градовима.

“Ове чињенице представљају наше настојање да промовишемо саму позоришну уметност и појединце из нашег града који су остварили велики успех, као што је и наш писац Тмуша који је главни актер у овој позоришној причи”каже се у саопштењу Дома културе.

Представа ,,Карамазови“ премијерно је изведена такође током 2017. године остварила је укупно девет извођења у овој години, што у многоме доказује настојање за активним учествовањем што већег броја суграђана у свим културним догађајима.

Дечје представе су са својих двадесетак наступа показале да је пријепољска средина велики поклоник позоришта и да са великим бројем деце, која се укључују у сам рад око припремања и рада на позоришним представама, доприноси културном образовању млађе генерације.

Дом културе планира да почетком наредне године, и то средином јануара, репризира дечје представе и прикаже позоришну представу професионалног позоришта везану за живот и дело Светог Саве.

Због свих ових резултата Аматерско позориште Дома културе извешће своју представу ,,Тмуша: тако ми срца“ у петак, 29. децембра у 20 часова, како би са домаћом публиком прославили наступајуће празнике и обележили успех позоришног аматеризма.

 

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.878.821 посета
Тренутно на сајту: 386 посетилац(a)