Одржан годишњи концерт КУД -а „Опленац“ у Тополи 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Одржан годишњи концерт КУД -а „Опленац“ у Тополи
Trenutno na sajtu: 1191       |       Podeli:
12.03.2019 | 0 коментар(а)



Топола – КУД „Опленац“ из Тополе прославило је 19 година постојања, уједно је одржан и 19. Годишњи концерт. Данас, ово друштво

броји близу 300 чланова, најмлађи члан има 5 а најстарији 55 година.

„Као и сваке године, одржали смо годишњи концерт.  Сценом је прошетала ризница традиционалних костима, уз звуке песме и игре. Концерт је одржан две вечери заредом, јер је прво вече било резервисано за школице фолклора и ансамбл ветерана, наше најмлађе и најстарије учеснике, којих је било око 250. Друго вече, први ансамбл КУД-а „Опленац“ делио је сцену са Националним ансамблом народних игара и песама Косова и Метохије „Венац“ из Грачанице, што је нашем скромном друштву из срца Шумадије била велика част и задовољство“, рекао је за ТопПрес секретар КУД „Опленац“ Зоран Јевтић.

На концерту су били многобројни гости, међу њима и  принцеза Љубица Карађорђевић, представници Општине Топола, као и многи уметнички руководиоци и чланови културно уметничких  друштава из целе Србије.

„Пред сам почетак концерта путем видео линка, чланови СКУД-а ,,Фрула” из Калгарија, Канада, који су прошлог лета били гости КУД-а Опленац, пожелели су успешан концерт. Они су организовали донаторско вече и прикупљена средства ће бити уплаћена КУД-у Опленац што је изазвало прилично емоција у сали.   После двочасовног концерта, публика је озарених лица напустила салу, а они најусхићенији су нам и открили да је ово био један од најбољих концерата овог друштва. Надамо се да ће их бити још много“, истиче Јевтић.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


oplenac kud kolo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.995.910 посета
Тренутно на сајту: 1192 посетилац(a)