Парезановић о јелки, сечи дрвећа, болници, односима са медијима... 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Парезановић о јелки, сечи дрвећа, болници, односима са медијима...
Trenutno na sajtu: 289       |       Podeli:
10.01.2018 | 0 коментар(а)



Народни посланик и повереник ГрО СНС за Чачак Марко Парезановић, гостовао је у емисији "Интервју"

на ТВ Галаксија 32. Парезановић је говорио о резултатима градске управе у 2017. години као и о сарадњи локалних и републичких власти.

Коментаришући критике опозиције на рачун новогодишње јелке и новца који је издвојен за украшавање града, Парезановић је изјавио да подржава тежњу градоначелника да град буде лепши и уређенији.

"Новац за украшавање града добијен из буџетске резерве Владе, а не из буџета града, у ситуацији када град убедљиво највише новца издаваја за привреду и инфраструктуру, не може бити проблем украшавање града које кошта 0.2 одсто буџета, а притом није плаћено из буџета, већ из додатних извора које ранијих година нисмо имали."

Парезановић је истакао да се у критикама издваја "трио фантастико" који чине Велимир Илић, Бошко Обрадовић и један новинар који је променио пет партија.

"Пошто су јако забринути за новац грађана, ја бих волео да одговоре на једно питање. Велимира Илића бих питао колико је коштао приватни базен у његовој кући и да ли га је платио од министарске или плате градоначелника. Можда га је наследио од деде. А Бошка Обрадовића бих питао да ли је више оправдано издвојити новац за украшавање града или дати 50 000 евра за штампање часописа Двери, колико је ЈП Колубара издвојило за рекламирање Двери 2008. године. Рекао бих да се ради о лицемерју."

На питање о сечи стабала у улици Веселина Милекића и Краља Петра и Парезановић није дао конкретан одговор уз образложење да није стручан за ту тему.

"Нисам стручњак опште праксе као наша опозиција, стварно не знам када стабло треба да се сече и када је болесно, рачунам да постоје стручне службе које о томе воде рачуна. Али мислим и да поменуте улице могу да изгледају много лепше него до сада, видим да је град за њихово уређење издвојио доста новца, па хајде да видимо како ће то изгледати".

Парезановић је одбацио критике опозиције на рачун ангио сале, породилишта и недовољног кадра уз констатацију да ниједна Влада није уложила више средстава у чачанску болницу од садашње.

"Преко милион евра уложено је у породилиште и ангио салу у претходних неколико месеци, верујем да болница није имала таква улагања у последњих 20 година. И није ангио сала отворена да би служила док смо ми на власти, већ да би се у њој спасавали животи и за 10, 15 или 20 година. Ако ме питате да ли имамо довољно обучених кадрова, онда ја вас питам колико је потребно времена да би добили доброг лекара? Најмање 10 или 15 година. Дакле да би их данас имали неко је морао да их прими и обучава пре 10 година. У претходној години преко 70 здравствених радника добило је посао у нашој болници и ту се нећемо зауставити. До краја мандата сви незапослени лекари добиће посао и то радимо да би за 10 година имали добре и обучене кадрове."

Парезановић је коментарисао и односе СНС са медијима, истакавши да су напредњаци спремни да трпе критике, али да ће увек рећи свој став. Он није поменуо име новинара на чији рад има замерке, али је јасно да је мислио на Стојана Марковића.

"Рекао сам на последњем састанку у делу који је био отворен за јавност, да сви функционери треба да буду спремни да прихвате сваку критику, али да се не либе да искажу свој став, јер када поштено радите немате чега да се бојите. То што један медиј мене лично шиканира и вређа већ месеци то није проблем. Али постоји нешто друго на чему инсистирам и настављаћу да постављам питања и граду и републици. Да ли је нормално да неко отвори медиј и добија новац из буџета, а паралелно са тим не плаћа своје обавезе према држави и приватним лицима. Када уђе у блокаду угаси фирму и отвори нову са којом опет узима новац од државе, а не плаћа своје обавезе, све док поново не угаси ту фирму, отвори нову и исти поступак понови још неколико пута. Сада је од града добио новац за радио који не емитује програм. То није нормално." закључио је Парезановић.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.822.899 посета
Тренутно на сајту: 290 посетилац(a)