Завршен насип на реци Бјелици, да ли су сад мештани Лучана сигурни од поплава? 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Завршен насип на реци Бјелици, да ли су сад мештани Лучана сигурни од поплава?
Trenutno na sajtu: 586       |       Podeli:
02.11.2018 | 0 коментар(а)



Лучани – На реци Бјелици завршен је насип који ће допринети да се више не понавља сценарио из 2014 године, кад су поплављена бројна домаћинства у Лучанима.

Према речима директора ЈП “Србија воде”, Горана Пузовића за четири године у одбрану од поплава Влада РС је уложила 491, а за насип је издвојено 303 милиона динара.

“Сви радови на насипу су одрађени, а готови смо и са радовима у насељу Ђерађ, до краја године требало би да буде завршена и црпна станица, коју ћемо тесирати онда кад природа то буде хтела. Имамо проблем са левом обалом реке Бјелице у Лучанима, али у наредних десет дана успоставићемо систем мера које се морају предузети како би тај проблем био решен и тако ћемо заокружити реку Бјелицу како би грађани били апсолутно безбедни”, рекао је Пузовић.

За насип на Бјелици издвојено 303 милиона динара, фото: Радио Д

Председница општине Лучани, Весна Стамболић, каже да су ови пројекти идеалан пример добре сарадње локалне самоуправом са Владом РС, али и са овдашњим привредницима.

“Проблем који су имали мештани препознат је од стране председника Александара Вучића и добили смо потребна средства како би се изградио насип. Биће постављена црпна, али и трафо станица, а за десетак дана очекујемо пумпе које ће препумпавати воду из потока у случају поступа. Оно што морам нагалсити јесте да су за куповину хидротехничке опреме средства издвојили Наменкса МБ, Максима и остали привредници из индустријске зоне. Сви они су схватили значај добре сарадње свих чинилаца, јер средства која су уложили су опет мања него штете које би претрпели у случају поплава”, изјавила је Стамболић.

Глас западне Србије

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


BJELICA NASIP POPOLAVE ZASTITA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.636.336 посета
Тренутно на сајту: 587 посетилац(a)