По Mиливоја Ивановића из Грабовице Италијани слали хеликоптер само да би он рекламирао њихове шпагете 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
По Mиливоја Ивановића из Грабовице Италијани слали хеликоптер само да би он рекламирао њихове шпагете
Trenutno na sajtu: 478       |       Podeli:
23.01.2023 | 1 коментар(а)



Горњи Милановац - Када је купио од своје стрине кућу у селу Грабовица надомак Горњег
Славу своје родне Грабовице проносио не само у Југославији већ и читавом свету, фото: РИНА

Милановца желећи да се бави сеоским туризмом Иван Ивановић ни у сну није могао слутити какво богато наслеђе уз њу добија, јер је управо из те куће поникао и каријеру започео Mиливоје Ивановић, чувено име у свету класичне музике.

„Када је се моја рођака преселила у Београд, није имала више потребу за овом кућом јер ју је подсећало на неке лоше успомене. Ја са преузео на себе да купим цело имање и да га обновим”, прича Иван за агенцију РИНА.

Иако се о Миливоју сада мало зна, за живота је био веома познат. Из родног села отишао је на студије виолине у Београд, а касније је и дипломирао је на Музичкој академији.

Иван Ивановић, фото: РИНА

„Мој стриц је постао професор и у то време писао је ноте намењене за децу и био једини у читавој Југославији, где је имао и своју издавачку кућу. Касније је постао диригент Симфонијског оркестра Радио Београда као и професор Музичке школе у Земуну”, додаје Иван.

Као истакнути уметник он је славу своје родне Грабовице проносио не само у Југославији већ и читавом свету. Његов божанствени глас се надалеко чуо па су га ангажовали како би рекламирао чувене италијанске шпагете.

„Он је дириговао у Миланској скали и једном приликом тражили су да он лично рекламира те шпагете и послали су хеликоптер по њега овде у Грабовицу, како би само на неколико сати отишао у Италију, рекао пар речи за тај производ и вратили га назад,” додао је Ивановић.

фото: РИНА

Посебан кутак куће, посвећен је његовом лику и делу, успесима који као магнет више од једне деценије привлаче туристе у кућу овог славног певача.

„Ми то нисмо схватили да, колики је он великан био, јер су се овде код нас углавном слушала хармоника и играло коло, док једног дана није умро. Касније смо спознали сву његову величину и које је он неслућене висине досегао”, закључује Иван.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORNJI MILANOVAC KOMPOZITOR DIRIGENT SPAGETE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • milija iz francuske

    ogromno postovanje tim ivanovicima iz grabovice zivela vila melodija



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.718.729 посета
    Тренутно на сајту: 479 посетилац(a)