Заседали већници у Тополи, усвојено преко 50 тачака са Дневног реда 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Заседали већници у Тополи, усвојено преко 50 тачака са Дневног реда
Trenutno na sajtu: 333       |       Podeli:
01.06.2022 | 0 коментар(а)



Топола – Тополски већници заседали су 49. пут на редовној седници општинског већа. Јако обиман Дневни ред сачињен од преко 50 тачака у

присуству шест чланова општинског већа исцрпљен је за непуних два сата и све одлуке су једногласно усвојене. Међу важнијим одлукама свакако је и прва Одлука  о расподели подстицајних средстава регистрованим пољопривредним газдинствима са територије општине Топола из буџета општине  за 2022. годину.

„Имали смо обиман Дневни ред, грађевинска сезона је у току, много захтева за санирање путева, морали смо да изгласамо те одлуке како би што више путева привели намени и олакшали нашим грађанима. Изгласали смо и  прву расподелу подстицаја за наше пољопривреднике, у овом кругу око 80 захтева и око два милиона динара биће их још наравно. Донели смо одлуку и за одржавање Фестивала нашем музичару који нас је напустио Зорану Јовановићу. Изгласали смо и наставак обављања посла нашој начелници Милици Станишић којој истиче мандат тако да ће она остати на тој функцији. Све остале одлуке донете су концензусом, јако ефикасан рад и припремили смо све за предстојећу скупштину која ће бити у првој половини јуна“, изјавио је за ТопПрес Владимир Радојковић, председник општине Топола.

У првој расподели подстицајних средстава пољопривредницима одобрено је око 80 захтева а надлежни наглашавају да се захтеви за неку од мера могу поднети све до краја октобра.

Фото: ТопПрес

„У првом кругу имамо одобрена средства за пет мера, вештачко осемењавање седам захтева, подстицај за набавку сточне хране 15 захтева, шећер за прихрану пчела ту је било 54 захтева, физичка имовина – пластеници и наводњавање седам захтева и ископ бунара један захтев. Укупно 84 захтева позитивно решена односно 2.345.000, 00 динара, захтеве примамо до краја октобра. Биће још три мере, за сеоска туристичка домаћинства, за плаћање камата кредита пољопривредницима и за осигурање 10 одсто то ће све бити расписано накнадно, уз ове мере које су актуелне сада  очекујемо велики број захтева и велику суму новца за све то“, казао је Радослав Матић испред одељења за пољопривреду у општини Топола.

Данашњој седници није присуствовао један члан општинског већа, ипак са апсолутном већином све одлуке су усвојене једногласно.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Vece topola sednica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.479.350 посета
Тренутно на сајту: 334 посетилац(a)