Веће донело одлуку о повећању помоћи за насталу штету на стамбеним и помоћним објектима 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Веће донело одлуку о повећању помоћи за насталу штету на стамбеним и помоћним објектима
Trenutno na sajtu: 441       |       Podeli:
11.07.2022 | 0 коментар(а)



Лучани - Општинско веће у Лучанима је на седници која је одржана данас изменило
Илустрација, фото: РИНА

правилник о помоћи грађанима за санирање штете настале услед елементарних и других непогода.

Измена подразумева да је помоћ грађанима за настале штете након све учесталијих временских непогода повећана и сада износи 70 одсто за стамбене објекте и 50 одсто за помоћне објекте од висине штете, утврђене записником општинске Комисије која је именована и врши процену штете на терену. Веће је дефинисало и рок од 60 дана за исплату помоћи, почев од дана доношења решења о насталој штети.
У оквиру реализације програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова који спроводи општина Лучани за 2022. годину а у циљу финансијске подршке домаћинствима у процесу енергетске санације за 2022. годину, Општинско веће је на данашњој седници донело и одлуку да распише јавни конкурс за заинтересоване привредне субјекте.

Јавни конкурс се односи на привреднике који се баве производњом, услугама и радовима на енергетској санацији стамбених објеката, дакле која су спремна да врше замену спољних прозора и врата и других елемената термичког омотача, затим постављају термичке изолаторе зидова и подова, кровног покривача и таваница, набавку и инсталацију котлова на природни гас или биомасу, пелет, брикет, или замену постојећег грејача простора.

Такође, на наведени конкурс могу да се пријаве и привредни субјекти који врше замену постојеће или уградњу нове цевне мреже, грејних тела, топлотних пумпи и пратеће инсталације, соларних колектора у инсталацију за грејање воде за грејне системе. Рок за пријаву заинтересованих привредних субјеката за наведени јавни конкурс је понедељак, 25. јул 2022. године.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.611.156 посета
Тренутно на сајту: 439 посетилац(a)