Оtklanjaju se posledice nevremena u Sjeverinu i Strmcu 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Оtklanjaju se posledice nevremena u Sjeverinu i Strmcu
Trenutno na sajtu: 397       |       Podeli:
30.06.2023 | 0 коментар(а)



Priboj - Obilne kišne padavine prethodnih dana nanele su velike štete i na području pribojskih mesnih



zajednica Sjeverin i Strmac. Odneto je ili oštećeno nekoliko mostova, klizištima i odronom bio je prekinut i opštinski put kroz planinu Javorje, a oštećeni su i mnogi lokalni putni pravci.

Zahvaljujući pravovremenom angažovanju lokalne samouprave, posledice prošlonedeljnog nevremena se ubrzano otklanjaju, jer je sezona berbe maline i ovde počela, pa je bilo neophodno ospobiti putne komunikacije.

„Opština je brzo reagovala i izvođači su odmah krenuli sa radovima na raščišćavanju i ospobljavanju puteva, mostova, uklanjanju odrona i klizišta. Popravljen je put za Batkoviće od Sjeverina kroz Živinice, kao i put od Zabrđa do sela Ćetanje, privremeno je sanirano klizište na opštinskom putu kroz Javroje, gde je odron odneo 50 metara asfaltnog puta, a preostaje još popravka lokalnih puteva u selima MZ Strmac”, referiše Vujadin Radović, predsednik MZ Sjeverin.

Pod udarom bujice planinske reke Sućeske, pored potkopavanja obala i izlivanja, stradalo je i nekoliko mostova na glavnom putu od Sjeverina prema Strmcu. Tako je most za porodicu Raković, potpuno odnet, ali brzom intrevencijom nadležnih, već je izgrađen novi.

Tamo gde nije uspela da potpuno odnese, Sućeska je potkopala obale i stope mostova, kao što je slučaj sa mostom koji koriste porodice Janjuševaća, svega pola kilometra od centra Sjeverina.

Za otklanjanje posledica na ovom području angažovane su firme izvođači „Spajić” i „Pantović”, a sredstva je obezbedila opština Priboj.

 


Glas zapadne Srbije




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj strmac sjeverin poplave steta sanacija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.313.524 посета
Тренутно на сајту: 397 посетилац(a)