Јаковљевић: Срцем за домаћу привреду и пољопривреду 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Јаковљевић: Срцем за домаћу привреду и пољопривреду
Trenutno na sajtu: 410       |       Podeli:
30.01.2022 | 3 коментар(а)



Деценијама живимо у систему поремећених вредности, па самим тим и не чуди чињеница да су српски радници, предузетници и пољопривредници

на маргини интереса овог и готово свих претходних режима.

 

    Након криминалних приватизација и уништења домаће привреде, српски радници су постали јефтина радна снага код страних послодаваца. Српски радници најчешће обављају мануелне, тешке физичке послове за мале принадлежности у отежаним условима рада. Синдикална заштита радника је лоша и на веома ниском нивоу.

У бољој ситуацији нису ни српски предузетници, који самом чињеницом да пуне буџет треба да имају и значајну улогу у српској привреди и друштву. Српски привредник је у подређеном положају у односу на стране инвеститоре. Један од највећих парадокса је чињеница да од пореза српских предузетника, власт субвенционише стране компаније и на тај начин режим ствара нелојалну конкуренцију домаћим предузетницима. Српски покрет Двери, за подршку српским предузетницима, донео је 29 мера које планирамо да имплементирамо по доласку на власт. Једна од тих мера је субвенционисање, са најмање 10.000 евра, сваког новоотвореног радног места за све домаће предузетнике.

Осим радника и предузетника, на ивици опстанка су и српски пољопривредници. Значај српских пољопривредника није важан само у економском интересу, већ у демографском, безбедносном, здравственом, социјалном, образовно-научном, па и у традиционално – верском. Пољопривредницима у Србији нису највећи проблем само суша, град, поплаве и друге елементарне непогоде, већ и ова одрођена, нестручна и криминална власт. Зарад пуког опстанка на власти, режим се додворава странцима и дозвољава неконтролисан увоз готово свих пољопривредних производа по дампинг и субвенционисаним ценама, док наш пољопривредник у условима нелојане конкуренције је принуђен да своје производе баца или продаје у бесцење.

Српски покрет Двери, у свом Програму за село и пољопривреду, донео је низ циљева и мера, а ово су само неке које ћемо спровести по доласку на власт:

  • Спречити неконтролисани увоз и увести ванцаринске мере тзв. прелевмане;
  • Стимулисати куповину домаћих пољопривредних и прехрамбених производа, а не страних!
  • Извршити рејонизацију;
  • Увести загарантовану минималну цену пољопривредних производа;
  • Укинути акцизу на дизел гориво, намењено пољопривредној производњи;
  • Укинути ТВ претплату која се наплаћује уз електрична бројила у свим пољопривредним погонима и објектима;

 

Српски покрет Двери својом непосредном борбом за раднике, предузетнике и пољопривреднике посредно ће ојачати и подићи стандард запосленима у јавном сектору.

Српски покрет Двери је искрени борац за интересе српског радника, предузетника и пољопривредника.

Свесни смо да су људи који граде новостворену вредност и пуне буџет, гарант развоја друштва и високог стандарда свих грађана.

Долази време када ће српски радник, предузетник и пољопривредник бити свој на своме уз партнерство и борбу са Српским покретом Двери, каже се у саопштењу  Милована Јаковљевића,  потпредседника Двери и  председника Савета Двери за село, пољопривреду и предузетништво. 

ГЗС

 



PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dveri milovan selo poljoprivreda

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (3)

  • Ja

    Ne tupi tu ,ko te ne zna skupo bi te platio .
  • Posten

    Jao.jao..jao...kuku majko Pa jer to onaj što je bio u SNS....Pa jer to Milovan...on je ljudi dok je bio u SNS sve za sebe sto je moglo uraditi on je uradio sa nekim Pasoš iz Kraljeva...kod Tome N..joj on će da mi prica o Poštenju i Selu..on...on može da priča o POKERU..KOCKI...ON NEKOM DA PRICA NESTO...pokri se ušima Jykovljevicu
  • Srbin

    Konacno covek iz naroda,svaka cast



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.173.939 посета
    Тренутно на сајту: 411 посетилац(a)