Четворо новооболелих у Горњем Милановцу 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Четворо новооболелих у Горњем Милановцу
Trenutno na sajtu: 362       |       Podeli:
05.05.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У протекла 24 сата на територији општине Горњи Милановац регистрована су четири новооболела лица од Ковида 19.


За два лица стигли су негативни контролни резултати, и они ће бити отпуштени у кућну изолацију, речено је на редовној конференцији за новинаре Штаба за ванредне ситуације. Од почетка епидемије заражено је 56 лица, 29 је излечено, 23 је тренутно на лечењу, а нажалост, четирису преминула.
Председник Општине и командант Штаба за ванредне ситуације, Дејан Ковачевић, рекао је да без обзира што се мере постепено укидају и што се од четвртка највероватније укида и ванредно стање морамо и даље да следимо препоруке епидемиолога, да носимо лична заштитна средства и одржавамо дистанцу при контакту са другим лицима. Општинске инспекцијске службе јуче су обилазиле кафиће и ресторане који су јуче почели са радом.
„Данас ћемо наставити са тим како бисмо указали угоститељима колико је значајно да се све те мере поштују. И данас ћемо са свим расположивим ресурсима бити на терену, како бисмо крај пандемије успели да дочекамо са што мање оболелих лица“ – рекaо је Ковачевић.
Директор Дома здравља, др Александар Чивовић, рекaо је да су сви резултати које су очекивали пристигли у току јучерашњег дана и објаснио да су сва четири новооболела лица позната из контаката претходно заражених.
„Пре неки дан поменули смо једног теренског радника који је на листи својих контакта имао чланове своје породице, девојку и њене родитеље, тако да су практично три новооболела сви  чланови једне породице, плус родитељи тог радника из друге породице. Сви су они били познати и очекивали смо позитивне резултате теста“ – рекао је др Чивовић, додавши да су сви новозаражени доброг општег стања.
Према његовим речима, једно лице смештено је синоћ у Општу болницу, а три преостала лица ће бити смештена, у зависности од резултата њихових лабораторијских анализа и снимака плућа,  или у Општу болницу у Горњем Милановцу или у Плаву халу у Чачку.
У пријемној амбуланти Дома здравља, у току јучерашњег дана, било је 16 прегледа и урaђено је 8 снимака плућа и 8 лабораторија, узето је 10 брисева, од којих су два за труднице које се смештају у Београд због неких других индикација. Њихови резултати очекују се у току данашњег дана. За 6 пацијената изречена је мера кућне изолације до пристизања резултата њихових тестова.
Чивовић је најавио да ће од 11. маја Дом здравља бити спреман да почне да прима пацијенте у нешто већем обиму, када су у питању и остале службе Дома здравља, а Ковид амбуланта ће наставити са радом као и до сада. Он је замолио све пацијенте да се придржавају мера и да користе лична заштитна средства, без којих им неће ни бити дозвољен улазак у ову здравствену установу.
Др Предраг Шутић, рекао је да два новозаражена лица која су недавно примљена у Општу болницу имају блаже симптоме, попут повишене температуре и малаксалости, а остали пацијенти имају упалу плућа.
„Сви су под контролом и нема знакова прогресије болести у односу на иницијални период по пријему. Пацијенти се прате, раде се контролне дијагностичке процедуре које су предвиђене протоколом и сви су доброг општег стања, али нису сасвим без симптома да бисмо били задовољни стадијумом њиховог опоравка“ – рекао је Шутић.
У протекла 24 сата, на територији општине Горњи Милановац није било кршења мера које је прописала Влада Републике Србије.




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gm opstina dejan kovacevic korona virus

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.132.415 посета
Тренутно на сајту: 363 посетилац(a)